Solicitarea Claudiei Pechstein, respinsă de tribunalul de la Vancouver

Solicitarea patinatoarei germane Claudia Pechstein, privată de JO pentru dopaj, a fost respinsă, joi, de curtea ad-hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Vancouver, în contextul în care ea spera să participe la urmărirea pe echipe.

15 afișări
Imaginea articolului Solicitarea Claudiei Pechstein, respinsă de tribunalul de la Vancouver

Solicitarea Claudiei Pechstein, respinsă de tribunalul de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Curtea ad-hoc a TAS nu este abilitată să se pronunţe în această chestiune", a explicat TAS într-un comunicat, reamintind că Pechstein nu poate contesta decizia comitetului olimpic din Germania de a nu o selecţiona, deoarece ea nu putea fi chemată în echipă din cauza suspendării.

Cvintupla campioană olimpică, suspendată doi ani din cauza unor nereguli în paşaportul sangvin, nu a primit acordul TAS de a evolua la JO, în noiembrie, după ce a fost audiată trei zile.

Sportiva a susţinut în repetate rânduri că anomaliile din paşaportul sangvin erau cauzate de o boală şi nu de dopaj.

Pechstein, în vârstă de 37 de ani, spera să participe la urmărirea pe echipe, care are loc în 26 şi 27 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici