Sorana Cârstea, în sferturi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea s-a calificat, luni, în sferturile de finală la Roland Garros, după ce a trecut în optimile competiţiei de sârboaica Jelena Jankovici, cap de serie numărul 5, cu scorul de 3-6, 6-0, 9-7.

941 afișări
Imaginea articolului Sorana Cârstea, în sferturi la Roland Garros

Sorana Cârstea, în sferturi la Roland Garros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sorana Cârstea, numărul 41 în clasamentul WTA, a trecut de Jankovici după aproape trei ore de joc.

Ultima româncă ajunsă în sferturi la Roland Garros este Ruxandra Dragomir, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, în 1997. Dragomir a fost eliminată în sferturi, în 1997, de croata Iva Majoli, care s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-2.

Sorana Cârstea a obţinut astfel cel mai important rezultat din carieră într-o astfel de competiţie şi va încasa, pentru accederea în sferturi, un cec în valoare totală de 132.500 de euro.

În sferturi, Sorana va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Virgine Razzano (Franţa) - Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul 30.

Sorana Cârstea: Am învins-o pe Jankovici pentru că am fost mai agresivă şi mai sigură pe mine

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea a declarat agenţiei MEDIAFAX că a reuşit să o învingă pe Jelena Jankovici, numărul 5 mondial, în optimi la Roland Garros, deoarece a fost mai agresivă şi mai sigură pe sine în finalul meciului.

"Aşa am mai bătut-o şi anul trecut la Fed Cup dar acum au fost alte condiţii, o altă atmosferă şi jucam pe suprafaţa ei favorită. Mi-am dorit foarte mult victoria. Ca şi în celelalte meciuri am avut un început mai greu, dar după primul set mi-am dat drumul la joc. Calificarea în sferturi la Roland Garros nu se compară cu victoria de la Taşkent, pentru că aici este un turneu de Grand Slam şi mă bucur că sunt în formă. La finalul meciului, când am întors de la 4-5, am fost puţin mai agresivă şi mai sigură pe mine. Trebuia să închei meciul mai repede, dar la final mi-a plăcut prea mult atmsofera şi am zis să mai stau puţin pe teren. Acum au mai rămas doar opt jucătoare, iar la nivelul acesta fiecare meci va fi greu, dar îmi dorsec să câştig", a declarat Cârstea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici