Sorin Cârţu: Am fost judecat pentru un motiv aberant

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, se consideră nedreptăţit şi spune că motivul pentru care a fost judecat de către Comisia de Disciplină a LPF este unul aberant.

14 afișări
Imaginea articolului Sorin Cârţu: Am fost judecat pentru un motiv aberant

Sorin Cârţu: Am fost judecat pentru un motiv aberant (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Am fost judecat pentru un motiv aberant. Nu am înţeles de ce am fost trimis în tribună de acel arbitru. E un motiv să mă trimită în tribună că am zis arbitrului «Ce mă îţi e frică de Porumboiu dacă îl atenţionai pe central că a dat cu cotul un jucător? Ăsta e un motiv să pedepseşti pe cineva şi să-l suspenzi şi să-l trimiţi în tribună?» Dar asta este, aşa e fotbalul în România", a declarat Cârţu.

Tehncianul consideră că nu există motiv întemeiat să fie suspendat şi că pedeapsa cu trimiterea sa în tribună era suficientă.

"De ce să mă mai suspende? A fost destul pedeapsa că m-au trimis ultimele zece minute în tribună. De ce să mă mai suspende pentru meciul următor? Nu au fost proteste, eu doar am atenţionat că cineva a dat cu pumnul şi s-a văzut că e adevărat pe televizor. El era obligat să vadă asta dacă de asta era acolo, că de aia e plătit şi delegat să nu-i scape evenimente de genul ăsta. Nu e un protest că îţi relev un adevăr şi îţi spun un fapt pe care nu vrei să-l vezi, nu că nu-l vezi", a mai spus Cârţu.

Cârţu se plânge că nu este apărat de oficialii clubului Pandurii

Sorin Cârţu a declarat că este obişnuit să fie "vânat" de către arbitrii de rezervă în timpul partidelor şi s-a declarat nemulţumit de faptul că nu este apărat de către oficialii grupării gorjene.

"Sunt obişnuit cu nedreptăţile, cu vânătoarea care se face tot timpul împotriva mea. Comisia aceea nu mă ascultă pe mine, de ce să mă duc acolo. Nu vreau să mă duc la nicio comisie. Am atâtea eliminări, toate dictate de al patrulea arbitru pentru că îşi depăşeşte nişte atribuţii şi nu vede nişte lucruri simple care se întâmplă pe teren", a spus Cârţu.

El consideră că nu este apărat de clubul Pandurii în aceste cazuri. "Asta e situaţia, iar ceea ce mi se întâmplă mai ţine şi de altceva şi ar trebui făcut şi un protest din partea clubului. Ar trebui să fiu apărat pentru că eu efectiv sunt vânat. Alţii îl iau la înjurături, îl scuipă, îl împing pe arbitru şi nu li se întâmplă nimic. Numai la Pandurii, imediat Cârţu în tribună! Nu am văzut niciun protest din partea clubului vizavi de ceea ce se întâmplă. Când e să-l trimită în tribună pe Dan Petrescu, sare Meme Stoica şi mătură cu toţi", a adăugat Cârţu.

Sorin Cârţu a menţionat că el doar îi ironizează pe arbitri, fără a-i înjura. "Atitudinea antrenorilor e aşa la toate echipele. Toţi antrenorii sunt mai irascibili şi au comentarii acide sau ironii. Că am comentarii acide sau ironii, pentru asta să mă trimită în tribună? Dacă eşti prost şi nu vrei să vezi ce se întâmplă pe teren e normal să am atitudinea aceea", a subliniat Cârţu.

Antrenorul echipei Pandurii, Sorin Cârţu, a primit şase etape de suspendare şi o penalitate financiară de 4.500 de lei, pentru că a fost trimis în tribune la meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, din etapa a II-a a Ligii I. Sorin Cârţu a fost trimis în tribună, sâmbătă seară, la meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, pentru proteste la adresa arbitrajului. Cârţu este însă la a şasea suspendare de când a venit la Pandurii, la sfârşitul lunii sepetembrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici