Sportivi din 12 ţări participă de vineri la Cupa mondială de sanie de pistă naturală la Vatra Dornei

Sportivi din 12 ţări, printre care campionii mondiali Ekaterina Lavrentjeva, din Rusia, şi Patrick Pigneter, din Italia, vor participa, începând de vineri, la două etape de cupă mondială la sanie de pistă naturală şi o etapă de cupă europeană, pe pârtia Bucovina din Vatra Dornei.

318 afișări
Imaginea articolului Sportivi din 12 ţări participă de vineri la Cupa mondială de sanie de pistă naturală la Vatra Dornei

Sportivi din 12 ţări participă de vineri la Cupa mondială de sanie de pistă naturală la Vatra Dornei (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Federaţia Internaţională de Sanie, Federaţia Română de Bob şi Sanie şi Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei organizează, în perioada 22 februarie – 03 martie 2013, două etape de cupă mondială la sanie de pistă naturală (etapa a V-a şi etapa finală) şi o etapă de cupă europeană, pe pârtia Bucovina din Vatra Dornei, informează organizatorii.

Etapa a V-a de Cupă Mondială va începe vineri, la ora 10:00, cu o sesiune de antrenament oficial.

Concursul, care se desfaşoară pe patru categorii (individual masculin, feminin, dublu şi echipe) va avea participanţi din aproximativ 12 ţări, printre care campionii mondiali Ekaterina Lavrentjeva, din Rusia, şi Patrick Pigneter, din Italia.

Ceremonia de premiere a etapei finale de Cupă Mondială va avea loc joi, 28.02.2013, şi îl va avea ca invitat de onoare pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Sanie, Josef Fendt.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Federaţiei Internaţionale de Sanie, ai Federaţiei Române de Bob şi Sanie, ai Ministerului Tineretului şi Sportului, ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai Primăriei Vatra Dornei.

Pârtia "Bucovina" din Vatra Dornei este singura pârtie de pistă naturală din România omologată internaţional.

Majoritatea etapelor de Cupă Mondială de Sanie se desfăşoară în Europa. În sezonul 2012/2013 doar două ţări organizează câte trei competiţii oficiale: Italia şi România (Vatra Dornei).

În Romania, sania se practică în aproximativ 20 de cluburi sportive, dintre care două în Vatra Dornei (CSI şi CSS). Sportivii români participă în circuitul Cupei Mondiale de 4 ani.

Sania a apărut ca sport în secolul XVIII, dar prima competiţie oficială a avut loc la Davos, în Elveţia, în anul 1814. Începând din 1954, există două categorii de competiţii de sanie – pe pistă naturală şi pe pistă artificială. Diferenţa principală ţine de profilul pârtiei şi de echipament. Pârtia de pistă naturală este îngheţată natural, în timp ce pârtia artificială este îngheţată cu instalaţii ce folosesc electricitatea. Pârtia de pistă naturală este la nivelul solului, pe când pârtia artificială este supraînălţată, ceea ce face ca maniera de condus să fie diferită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici