Sportivii olimpici australieni, sfătuiţi să recurgă la meditaţie la Londra, pentru a putea dormi

Comitetul Olimpic Australian (AOC) i-a avertizat, marţi, pe sportivii selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice că le va fi interzisă folosirea somniferelor şi i-a sfătuit să recurgă la meditaţie dacă au probleme cu somnul în perioada competiţiei.

116 afișări
Imaginea articolului Sportivii olimpici australieni, sfătuiţi să recurgă la meditaţie la Londra, pentru a putea dormi

Sportivii olimpici australieni, sfătuiţi să recurgă la meditaţie la Londra, pentru a putea dormi (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Le spunem clar şi fără echivoc că nu vom închide ochii în astfel de situaţii şi chiar că vom interzice folosirea de Stilnox", a explicat John Coates, preşedintele AOC.

Stilnox este un sedativ despre care s-a scris mult în legătură cu sportul, după ce dublul campion olimpic la nataţie, Grant Hackett, retras din activitatea sportivă în 2008, a dezvăluit că spre finalul carierei a fost dependent de acest medicament, prescris de medicul echipei Australiei.

John Coates a mărturisit că Hackett i-a explicat că folosirea acestui somnifer puternic era considerată ceva normal în perioada 2004-2008.

Comitetul olimpic a precizat că interdicţia privind folosirea somniferelor va fi reamintită stafului medical şi tuturor sportivilor, indiferent de disciplină, la intrarea în satul olimpic din Londra.

"Suntem îngrijoraţi de cercul vicios pe care îl pot trăi sportivii care consumă cafeină pentru îmbunătăţirea performanţelor şi au nevoie apoi să ia Stilnox pentru a dormi. Nu ştim în ce măsură este răspândită această practică şi nu vrem să facem o vânătoare de vrăjitoare, dar misiunea noastră principală este de a proteja sănătatea sportivilor noştri. Sportivii sunt încurajaţi să mediteze şi să recurgă la alte metode de relaxare", a afirmat John Coates.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici