Sportivii paralimpici din Rusia vor putea concura la jocurile de anul viitor de la Paris

Comitetul Paralimpic Internaţional a stabilit că sportivii din Rusia vor putea concura la jocurile de anul viitor de la Paris.

52 afișări
Imaginea articolului Sportivii paralimpici din Rusia vor putea concura la jocurile de anul viitor de la Paris

Sportivii ruşi au primit undă verde pentru a participa la viitoarele Jocuri Paralimpice.

Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) a votat împotriva unei interdicţii complete a participării ruseşti. Acest lucru le permite concurenţilor să concureze fie ca participanţi deplini, reprezentând ţara lor, fie ca sportivi neutri la evenimentul care se va desfăşura la Paris în 2024.

„La Adunarea Generală a IPC din Bahrain, membrii IPC au votat 74-65 (13 abţineri) împotriva unei moţiuni de suspendare completă a Comitetului Paralimpic Naţional din Rusia pentru încălcarea obligaţiilor sale de membru”, a declarat un purtător de cuvânt al IPC, potrivit Sky News.

Sportivii ruşi şi belaruşi au fost interzişi la competiţiile paralimpicilor începând din noiembrie 2022 din cauza războiului din Ucraina.

Ulterior, un tribunal independent a dat o decizia care a obligat IPC să-şi reconsidere poziţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici