Stadionul SoFi, în straie de gală. Se anunţă un spectacol grandios la Super Bowl

Noul stadion SoFi Stadium din Los Angeles/Inglewood va avea parte de o zi însorită duminică după-amiază, arena de 5,5 miliarde de dolari urmând să găzduiască finala NFL, în ceea ce se preconizează a fi cea mai fierbinte duminică de Super Bowl din istorie.

201 afișări
Imaginea articolului Stadionul SoFi, în straie de gală. Se anunţă un spectacol grandios la Super Bowl

Stadionul SoFi, în straie de gală. Se anunţă un spectacol grandios la Super Bowl

Se aşteaptă ca temperaturile să se situeze în jurul valorii de 26-28 grade Celsius, arhitecţii masivului stadion „indoor-outdoor" declarând că aceste condiţii vor fi în favoarea spectacolului sportiv.

Forma curbată a stadionului şi baldachinul aerodinamic au fost inspirate de coasta Californiei de Sud pentru a facilita răcirea naturală, a declarat Lance Evans, directorul de sport al HKS şi arhitectul care a condus proiectarea stadionului.

„Deoarece nu există pereţi, acoperişul fiind "ancorat" în patru puncte diferite, fanii simt briza Pacificului în timp ce se află în interiorul stadionului cu 70.000 de locuri", a declarat Evans pentru Reuters.

Perforaţiile de pe copertină acţionează ca o supapă pentru a lăsa aerul cald să iasă şi aerul rece să intre, a declarat şi Bill Zahner, CEO al Zahner, care a implementat viziunea HKS pentru acoperişul semitranslucid.

„Chiar şi culoarea baldachinului a fost gândită deliberat, finisajul alb personalizat al panourilor de faţadă reflectând lumina infraroşie a soarelui", a spus Zahner.

Pe timp de noapte, un ecran LED gigantic, de 56.600 metri pătraţi, de pe acoperiş, în esenţă un televizor gigant, serveşte drept „afişaj de bun venit” pentru vizitatorii care aterizează la Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) din apropiere, afişând imagini de toate tipurile.

Ecranul Infinitului

Odată intraţi înăuntru, fanii sunt întâmpinaţi de un ecran infinit de 360 de grade, cu două feţe, care îi atrage în acţiune, indiferent de locul în care se află în stadion.

Cu o lungime de peste 125 de metri şi o lăţime de 75 de metri, ecranul este mai mare decât terenul deasupra căruia este suspendat şi este cel mai mare ecran realizat vreodată pentru o arenă sportivă.

Pe lângă stadion, care poate găzdui peste 100.000 de fani, complexul include, de asemenea, un teatru de 6.000 de locuri, un piaţă de 10 hectare şi un parc de 100 de hectare.

Stadionul urmează să găzduiască anul viitor playoff-ul de fotbal universitar, va găzdui probabil meciuri de la Cupa Mondială de fotbal în 2026, ar putea găzdui din nou Super Bowl în 2027 şi va fi scena ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice în 2028.

„Am vrut să creăm sufrageria oraşului Inglewood şi, în acelaşi timp, să creăm o scenă globală", a declarat Mark Williams, director global la HKS.

„Va fi foarte vizibil în lume, deoarece va găzdui mega-evenimente, cum ar fi ceea ce vom vedea cu siguranţă cu ocazia Super Bowl-ului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici