Starea de sănătate a legendei braziliene Pelé se înrăutăţeşte

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, i-a transmis cele mai bune urări legendarului fotbalist brazilian Pelé, a cărui stare de sănătate s-a înrăutăţit la un spital din São Paulo.

536 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a legendei braziliene Pelé se înrăutăţeşte

Starea de sănătate a legendei braziliene Pelé se înrăutăţeşte

Triplul câştigător al Cupei Mondiale FIFA se află în spital din 29 noiembrie pentru o infecţie respiratorie şi "reevaluarea tratamentului de chimioterapie asupra cancerului de colon identificat în septembrie 2021".

Actualizări de la Spitalul evreiesc Albert Einstein şi de la fiica sa Kely Nascimento la începutul acestei săptămâni au confirmat că Pelé va petrece Crăciunul departe de casă din cauza agravării stării sale de sănătate.

Bach este unul dintre nenumăraţii oficiali din sport care i-a transmis urări de bine sportivului în vârstă de 82 de ani.

"[Pelé], gândurile noastre sunt cu tine", a declarat preşedintele CIO.

"Îţi doresc tot ce e mai bun din toată inima".

În mesajul său de la începutul acestei săptămâni, fiica lui Pele le-a mulţumit celor care i-au transmis cele mai bune urări pentru "toată dragostea pe care ne-o arătaţi aici, în Brazilia, dar şi în întreaga lume".

De atunci, ea a postat o fotografie cu Pelé pe Instagram, scriind: "Iată-ne, în luptă şi în credinţă. Încă o noapte împreună".

Pelé, considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, rămâne cel mai tânăr jucător care a marcat într-o finală de Cupa Mondială, el înscriind de două ori în victoria Braziliei cu 5-2 în faţa gazdelor suedeze în 1958, la vârsta de 17 ani.

El a mai ridicat trofeul în 1962 şi 1970 şi este cel mai bun marcator al ţării sale în fotbalul internaţional masculin, cu 77 de goluri în 92 de meciuri.

Jucătorii Braziliei au ţinut un banner cu numele şi o fotografie a acestuia după victoria din turul 16-imilor de finală împotriva Coreei de Sud la Cupa Mondială Qatar 2022, la 5 decembrie.

În 1999, CIO l-a numit pe Pelé Atletul secolului.

În 2016, Bach i-a înmânat Ordinul Olimpic în oraşul său natal, Santos, în momentul în care Jocurile Olimpice s-au desfăşurat pentru prima dată în Brazilia, la Rio de Janeiro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici