Starea lui Mircea Lucescu este bună. Ar putea fi externat până la sfârşitul săptămânii

Starea lui Mircea Lucescu este bună, se mobilizează singur şi continuă recuperarea, medicii sperând să îl poată externa până la sfârşitul săptămânii

156 afișări
Imaginea articolului Starea lui Mircea Lucescu este bună. Ar putea fi externat până la sfârşitul săptămânii

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evoluţia este bună, riscul apariţiei unor complicaţii scade de la o zi la alta. Regimul alimentar este încă uşor, va reveni treptat la normal", a precizat purtătorul de cuvânt al SUUB, dr. Bogdan Popescu.

El a spus că în această perioadă pacientul face o recuperare iniţială post-traumatică pentru ca toracele să revină la respiraţia normală. Perioada pentru recuperarea fracturilor este de mai lungă durată între 30 - 45 de zile, iar aceea poate fi făcută şi în ambulator, a mai spus medicul.

Acesta a ţinut să precizeze că pacientul are încă un regim alimentar uşor şi că revenirea la starea de dinainte de accident se face treptat.

"Mircea Lucescu este tot în secţia de anestezie terapie intensivă pentru a sta mai izolat, nu se recomandă să primească foarte multe vizite. Sperăm ca până la sfârşitul săptămânii să poată pleca acasă", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Popescu declara în urmă cu o zi că lui Lucescu i-au fost scoase ambele tuburi de dren şi că nu mai are sânge în cavitatea toracică.

El a mai spus că, luni, o echipă pluridisciplinară îi va face noi analize antrenorului.

"Dacă analizele vor fi bune, echipa pluridisciplinară ar putea lua în calcul externarea lui Mircea Lucescu în cursul săptămânii viitoare. Pentru fracturile costale, Mircea Lucescu poate sta şi acasă. Nu trebuie să stai în spital până la soluţionarea fracturilor costale", a menţionat dr Bogdan Popescu.

Lucescu a fost vizitat, duminică, pentru a doua oară, de patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov.

În 8 ianuarie, Lucescu a fost operat pentru îndepărtarea din cavitatea toracică a lichidului acumulată sub dren. El a ajuns la SUUB în urma unui accident rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici