Statul, obligat la plata de daune morale către Florin Prunea, în dosarul "Mită la arbitri"

Preşedintele de la CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a spus vineri că se bucură că instanţa i-a dat dreptate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român să-i plătească daune morale de 2.000 de lei pentru o eroare judiciară, în dosarul „Mită la arbitri“, transmite corespondetul MEDIAFAX.

686 afișări
Imaginea articolului Statul, obligat la plata de daune morale către Florin Prunea, în dosarul "Mită la arbitri"

Statul, obligat la plata de daune morale către Florin Prunea, în dosarul "Mită la arbitri" (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Foto Mediafax)

„Instanţa respinge apelurile Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA şi pârâtului statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, ca nefondate. Admite apelul reclamantului (Florin Prunea – n.r.). Anulează în parte sentinţa civilă apelată, cu privire la daunele morale pentru restrângerea libertăţii şi, în rejudecare, admite în parte capătul de cerere având ca obiect daune morale. Obligă pârâtul statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, să-i plătească reclamantului 2.000 de lei daune morale. Menţine în rest sentinţa”, au precizat magistraţii bucureşteni. Decizia este definitivă.

„Nu este o sumă mare 2.000 de lei, dar eu mă bucur că instanţa mi-a dat dreptate. Nu mă interesa cuantumul despăgubirilor, ci să se constate că statul român nu mi-a apărat drepturile. Şi un leu dacă mi se dădea era de ajuns”, a spus Florin Prunea.

În dosarul intitulat generic „Mită la arbitri”, afaceristul Cornel Penescu şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată, în iunie 2009, de procurorii DNA Piteşti, pentru fapte de corupţie. Printre cei cercetaţi şi acuzaţi s-a aflat şi Florin Prunea.

Anchetatorii anticorupţie au precizat atunci că, în perioada 2006 - aprilie 2009, Cornel Penescu şi alte persoane ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale. Prunea a fost achitat de judecători, care au considerat că acesta nu a fost implicat în nicio activitate ilegală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici