VIDEO  Surpriză: Denis Crişan, cel mai bun jucător la Cupa Danone 2019, a semnat cu Espanyol Barcelona

România n-are naţională de fotbal performantă, dar continuă să scoată talente pentru alte ţări.

491 afișări
Imaginea articolului Surpriză: Denis Crişan, cel mai bun jucător la Cupa Danone 2019, a semnat cu Espanyol Barcelona

Denis Crişan şi marele Puyol

Denin Crişan (14 ani), format la şcoala de fotbal Luceafărul din Cluj, a semnat azi un contract cu Espanyol Barcelona, din prima ligă a Spaniei. El a fost transferat de la clubul olandez PSV Eindhoven.

Românul a fost cel mai bun la Danone Nations Cup 2019, scria la vremea respectivă prestiogioasa publicaţie iberică „El Mundo Deportivo”, fiind premiat chiar de Puyol, fostul mare fundaş al Barcelonei. AICI, detalii despre eveniment.

“Visul lui este să ajungă cel mai bun jucător din lume”, a declarat tatăl jucătorului, pentru Mediafax.

AICI, profilul tânărului jucător român pe transfermarkt.com.

Transferul a fost perfectat de Gabriel Florea, român stabilit de mulţi ani în Peninsula Iberică. Florea este cel care i-a dus pe Mihai Stoichiţă, actual director tehnic al FRF, şi pe Marius Lăcătuş la naţionala de fotbal a statului Panama. De asemenea, este cel care l-a adus pe marocanul Saifeddine Alami Bazza, legitimat acum la Rapid, în fotbalul românesc.

Pe urmele lui Gâlcă şi Răducioiu. Catalanii l-au făcut milionar pe „Radu”

România a mai avut reprezentanţi la Espanyol, de-a lungul timpului. Constantin Gâlcă a fost şi jucător (1997-2001), şi antrenor (2015-2016). De asemenea, Florin Valeriu Răducioiu şi Claudiu Răducanu (2004) au marcat pentru gruparea catalană.

La Espanyol, Răducioiu s-a dus după Campionatul Mondial din SUA, unde a fost protagonist, fiind golgheterul tricolorilor, cu 4 reuşite. A evoluat în două perioade (1994-1996 şi 1997). „Când am plecat de la AC Milan la Espanyol, mi s-a dublat salariul. La Espanyol câştigam un salariu de 1.000.000 de dolari pe an”, dezvăluia Răducioiu.

În afara lor, Cătălin Munteanu (2001-2002) şi Gabriel Torje (2013-2014) au jucat pentru Espanyol, fără a impresiona însă. De asemenea, Dinu Moldovan şi Alexandru Maxim au evoluat la juniori, fără a debuta la prima echipă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici