Surse: Alţi trei jucători de la Australian Open au scutire de la vaccinare

Cel puţin alţi trei participanţi la Australian Open cu aceeaşi scutire medicală ca a lui Novak Djokovic se află deja în ţară, iar alţii ar putea sosi în cursul săptămânii viitoare, a declarat vineri o sursă pentru Reuters.

1440 afișări
Imaginea articolului Surse: Alţi trei jucători de la Australian Open au scutire de la vaccinare

Sursa foto: Mediafax Foto/AP

Djokovic îşi petrece vineri Crăciunul ortodox pe rit vechi în detenţie, după ce i-a fost anulată viza la sosirea în Australia, când oficialii au decis că documentaţia sa era insuficientă pentru a-i permite intrarea în ţară, fiind nevaccinat.

Disputele politice, atât pe plan intern, cât şi în străinătate, s-au intensificat în cursul nopţii, în timp ce echipa de avocaţi a lui Djokovic pregăteşte documentele menite să îi prelungească şederea, după o audiere ce va avea loc luni, la o instanţă federală din Melbourne.

Cu toate acestea, câştigătorul a 20 de turnee de Grand Slam ar putea să nu fie singurul nevaccinat care speră să participe la Australian Open şi care se confruntă cu o posibilă expulzare din ţară.

Ministrul de interne, Karen Andrews, a confirmat că forţele de frontieră australiene evaluează acreditările altor două persoane care au intrat în ţară în baza aceleiaşi scutiri acordate lui Djokovic.

O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru Reuters că un al treilea participant la Grand Slam a intrat, de asemenea, în Australia în baza aceluiaşi certificat, care a fost pus în aplicare de Tennis Australia (federaţia de tenis) şi de guvernul statului Victoria.

Este posibil să fi fost acordate scutiri şi jucătorilor sau oficialilor care nu au ajuns încă în Australia, a adăugat sursa.

În timp ce turneul propriu-zis începe pe 17 ianuarie, săptămâna viitoare vor începe evenimentele ITF Junior şi turneele în scaun cu rotile, la fel şi turneele de calificare pentru Australian Open.

Tennis Australia nu a făcut niciun comentariu pe această temă, de când Djokovic a fost reţinut iniţial pe aeroportul din Melbourne, miercuri, puţin după ora 23.00.

Directorul turneului, Craig Tiley, care este şi directorul executiv al Tennis Australia, a apărat scutirea medicală acordată lui Djokovic, înainte de reţinerea sa.

Srdjan Djokovic, tatăl jucătorului reţinut, a afirmat că peste 20 de scutiri au fost acordate participanţilor la turneu înainte de intervenţia Forţelor de Frontieră australiene.

Tiley a declarat săptămâna aceasta că au fost depuse 26 de cereri de scutire, dar doar „câteva" au fost aprobate.

Echipa de avocaţi a lui Djokovic, formată din Nick Wood şi Paul Holdenson, este aşteptată să depună sâmbătă alte documente în sprijinul cererii de amânare a plecării lui Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open.

Justin Quill, partener la Thomson Geer, specializat în dreptul mass-media, a declarat că Djokovic ar putea juca la Australian Open chiar şi în timp ce procesul de contestare a decizei de expulzare va continua.

El a spus că, în cazul în care cererea pentru un ordin provizoriu de şedere al lui Djokovic va avea succes, audierea în chestiunea propriu-zisă va fi probabil programată pentru o dată care va fi mult după încheierea turneului, din 30 ianuarie.

Quill a spus că el crede că Balance of Convenience, principiul ce trebuie luat în considerare de către judecători, ar putea să-l favorizeze pe Djokovic.

„Dacă se dovedeşte că ministrul de interne are dreptate şi că, în cele din urmă, câştigă cazul, atunci îl pot deporta pe Djokovic. Nu are un impact prea mare asupra ministrului", a spus Quill.

„Dacă se dovedeşte însă că Novak are dreptate şi că nu au avut niciodată dreptul să îl deporteze, el nu poate recupera şansa de a participa la Australian Open 2022. Nu-şi poate recupera tentativa de a intra în istorie ca cel mai mare câştigător de Grand Slam din istorie."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici