Suspendarea lui Sun Yang a fost ridicată

Autorităţile sportive chineze i-au ridicat suspendarea din competiţii dublului campion olimpic de nataţie Sun Yang, care a fost prins la începutul lunii noiembrie conducând fără permis, a anunţat, miercuri, agenţia China Nouă.

51 afișări
Imaginea articolului Suspendarea lui Sun Yang a fost ridicată

Sun Yang (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Această decizie ar trebui să-i permită lui Sun revenirea rapidă în sânul lotului naţional. Sportivul a reuşit în numai trei ani, între 2011 şi 2013, să-şi înscrie numele printre cei mai mari înotători din istorie.

Sun şi-a câştigat gloria odată cu medaliile de aur obţinute în probele de 400 şi 1.500 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. În vârstă de 21 de ani, el a mai cucerit trei titluri, la Campionatele Mondiale de la Barcelona, de anul trecut.

Veritabilă vedetă sportivă chineză, alături de atletul Liu Xiang, baschetbalistul Yao Ming şi jucătoarea de tenis Na Li, Sun Yang a fost condamnat la începutul lunii noimebrie 2013 la şapte zile de detenţie pentru conducerea unui autovehicul fără permis şi suspendat din competiţii pe termen nelimitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici