Tenismena ucraineană Elina Svitolina face o pauză în competiţiile sportive pentru a-şi ajuta ţara

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunţat că face o pauză în competiţiile sportive deoarece vrea să acorde prioritate „misiunii" de a ajuta Ucraina devastată de război.

254 afișări
Imaginea articolului Tenismena ucraineană Elina Svitolina face o pauză în competiţiile sportive pentru a-şi ajuta ţara

Sursa - elisvitolina, Instagram

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina spune că are „misiunea" de a-şi ajuta ţara şi vrea să se folosească de platforma sa pentru a oferi speranţă naţiunii devastate de război.

Jucătoarea în vârstă de 27 de ani, care este în contact permanent cu familia şi prietenii ei din Ucraina, a luat o pauză de la tenis pentru a-şi concentra eforturile pe strângerea de fonduri şi pe conştientizarea situaţiei dificile din ţara sa.

„Este extrem de greu pentru că ei [familia ei] îşi spun poveştile. Vorbesc cu bunica mea în fiecare zi pentru a şti cum se simte. Este destul de greu pentru ea, deoarece pentru persoanele în vârstă este cel mai important să aibă o rutină şi, chiar acum, sunt multe bombardamente şi împuşcături în Odessa, în oraşul meu natal. Este important să păstrez legătura în fiecare zi cu ea pentru a o sprijini în orice fel pot. Unul dintre cele mai importante lucruri, de asemenea, este să le menţinem moralul ridicat", a declarat Svitolina pentru CNN Sport.

Svitolina s-a născut în Odessa, un oraş-port de importanţă strategică, care a fost blocat de forţele ruseşti de la începutul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici