Tentativa de mituire a arbitrilor danezi, analizată de EHF în 22 martie

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, joi, că în 22 martie va fi evaluată şi analizată de către membrii Comisiei de Competiţii tentativa de mituire de la meciul România-Muntenegru, raportată de arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen.

14 afișări
Imaginea articolului Tentativa de mituire a arbitrilor danezi, analizată de EHF în 22 martie

Tentativa de mituire a arbitrilor danezi, analizată de EHF în 22 martie

Forul continental a anunţat că s-au cerut declaraţii de către părţile implicate în alte scandaluri de corupţie, raportate de presă în ultimele săptămâni, dar a făcut referiri şi la incidentul raportat de arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au condus meciul retur dintre România şi Muntenegru, din play-off-ul CM din 2009. Cei doi arbitri nordici au susţinut că au fost ofertaţi cu câte 30.000 de euro, de către vicepreşedintele FR Handbal Petru Paleu, pentru a favoriza calificarea naţionalei masculine a României la turneul final din Croaţia.

"Comisia de Competiţii a EHF va analiza în 22 martie această situaţie. EHF a luat cunoştinţă de alte tentative de manipulare raportate de presa internaţională şi anume meciul de calificare la Campionatul Mondial din 2009, dintre România şi Muntenegru, dar şi un meci feminin din Liga Campionilor, susţinut de Lada Togliatti in ianuarie 2006", se arată în comunicatul EHF.

În play-off-ul pentru calificarea la turneul final al CM din 2009, naţionala României a trecut de reprezentativa Muntenegrului, cu scorul general de 56-55. În tur, adversarii au câştigat cu 31-27 (17-13), în 8 iunie, returul revenind României, pe teren propriu, cu 29-24 (13-11), în 14 iunie.

Pe continent se vehiculează informaţii despre corupţia din handbal de câteva săptămâni, în care sunt implicate campioana Europei THW Kiel, dar şi un cuplu de arbitri germani, Lemme şi Ulrich, acuzaţi că ar fi primit 50.000 de dolari pentru a favoriza câştigarea Cupei Cupelor de către ruşii de la Chehovskie Medvedi, în disputa cu CBM Valladolid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici