Tilincă ar putea reveni pe teren în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya

Atacantul Cosmin Tilincă ar putea reveni pe teren în cel de-al doilea stagiu de pregătire al formaţiei Pandurii, după ce în primul cantonament el s-a antrenat doar separat de echipă.

27 afișări
Imaginea articolului Tilincă ar putea reveni pe teren în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya

Tilincă ar putea reveni pe teren în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În primul stagiu de pregătire al formaţiei Pandurii, Tilincă a făcut doar antrenamente la sala de forţă pentru a întări musculatura piciorului la care a fost accidentat, dar şi recuperare. În ultimele zile de pregătire în Antalya, jucătorul a făcut şi alergări pe terenul unde s-a antrenat echipa, fără a intra însă şi la jocuri.

Antrenorul Sorin Cârţu a precizat că s-a ştiut de la începutul pregătirii că Tilincă nu va putea să se antreneze cu echipa, dar s-a preferat varianta de a-l avea sub supraveghere pe jucător în acest stagiu de pregătire. Tehnicianul a precizat că în cel de-al doilea stagiu aşteaptă să îl vadă pe Tilincă şi pe teren, acesta urmând să efectueze antrenamente cu echipa: "Situaţia lui Tilincă era ştiută de la început de când am decis să vină cu noi. Când am plecat de la Târgu Jiu am ştiut că el vine aici numai pentru un proces de recuperare şi să se ajute în acest caz pentru problema pe care o are cu ligamentele de la genunchi. El a ieşit pe teren şi a alergat în ultimele zile. Acum vom vedea în partea a doua şi la joc dacă poate să intre. El a spus că spre sfârşitul acestei luni ar putea să intre normal la antrenamente. În partea a doua a cantonamentului vom vedea dacă Tilincă va intra şi la jocuri".

Revenit în România, Tilincă a efectuat o ecografie pentru a vedea care este starea ligamentului colateral care a suferit o ruptură parţială. Medicii au dat asigurări că fotbalistul va putea intra la joc în partea a doua a pregătirii. "Medicii care m-au văzut sunt optimişti şi spun că pot intra şi la joc, dar cu condiţia să continui antrenamentele de forţă. Duminică merg la Târgu Jiu şi voi discuta şi cu staff-ul medical al echipei, să vedem ce părere au şi ce antrenamente va trebui să fac. Sper să mai am o discuţie şi cu medicul care m-a tratat pentru a-şi spune şi el părerea".

Cosmin Tilincă este accidentat de la meciul cu Poli Iaşi din turul campionatului, când a suferit o fractură de claviculă dar şi o ruptură parţială de ligamente la genunchi. Operat iniţial pentru fixarea claviculei în şuruburi, Tilincă a fost nevoit să aştepte vindecarea fracturii şi a început mai târziu recuperarea pentru problema de la genunchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici