Toulalan: Meciul cu România e foarte dificil

Mijlocaşul Jeremy Toulalan de la Olympique Lyon a declarat că meciul pe care echipa Franţei îl va susţine în compania României, în preliminariile CM 2010, va fi foarte dificil, însă nu ar trebui să existe atâta presiune în jurul acestei partide, informează Le Parisien.

14 afișări
Imaginea articolului Toulalan: Meciul cu România e foarte dificil

Toulalan: Meciul cu România e foarte dificil (Imagine: Mediafax/AFP)

"Meciul cu România va fi foarte dificil, având în vedere şi contextul în care se joacă. Pentru noi acest meci este foarte important, dar nu ar trebui să se pună atâta presiune. Noi trebuie să câştigăm. Dacă nu va mai rămâne Domenech, avem şi noi vina noastră. E bine că au revenit Vieira şi Ribery, ne vom regăsi echilibrul odată cu prezenţa lor în teren", a spus Toulalan.

Cotidianul L'Equipe încearcă să descopere în ce formulă va juca echipa Franţei la Constanţa. "Revenirea lui Ribery şi Vieira are darul de a concentra echipa în jurul unor lideri. Meciul cu Serbia a confirmat că Franţa arată mai bine în sistemul 4-2-3-1, sistemul defensiv fiind securizat. Sagna şi Gallas sunt sigur în defensivă, de aici încolo sunt multe ipoteze. Clichy a jucat bine, dar Evra a făcut-o mai des. Abidal, care nu e în mare formă, a jucat cu Serbia. Cine joacă alături de Vieira? În mod normal, Toulalan. În atac, fără Anelka, Domenech dispune de mai multe opţiuni, Ribery putând juca în mai multe poziţii. Astfel, în acest moment, cu semnele de întrebare de rigoare, echipa ar putea arăta astfel: Mandanda - Sagna, Gallas, Abidal, Clichy (Evra) - Vieira, Toulalan - Ribery, Gourcuff, Malouda (Henry) - Henry (Anelka sau Benzema)", a analizat L'Equipe.

Cotidianul Le Parisien a scris că soarta selecţionerului Raymond Domenech este pecetluită, indiferent de rezultatul partidei de la Constanţa. "Meci Houllier - Deschamps? La naţionala Franţei este o atmosferă de sfârşit de ciclu, era Domenech fiind, se pare, la final. Euro i-a ştirbit reputaţia, înfrângerea cu Austria a continuat să-i dărâme imaginea. Chiar şi o victorie cu România nu îi garantează poziţia de selecţioner la următorul Consiliu Federal, din 15 octombrie. "Afară cu Domenech", se aude pe culoarele federaţiei. Simbolul Laurent Blanc, antrenorul lui Bordeaux, este bine văzut. Alţii l-ar vrea pe Alain Boghossian, aflat şi acum în cadrul staffului tehnic. Dar două nume circulă: Gerard Houllier şi Didier Deschamps. Houllier ar fi candidatul federaţiei", a scris sursa citată.

Ouest France a notat că oraşul Constanţa poartă noroc echipei României. "De ce această alegere? Din superstiţie. România a obţinut aici două victorii mari, cu Cehia şi Olanda. Apoi, din cauza comportamentului suporterilor din Bucureşti. Pentru a rămâne în cursă, România trebuie să învingă sâmbătă. Şi să spere că oraşul Constanţa îi va purta din nou noroc", a notat publicaţia amintită.

Partida România - Franţa, din grupa 7 de calificare la CM 2010, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.40, pe stadionul Farul din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici