Traseul Raliului Dakar 2017 a fost prezentat: 6 zile la peste 4000 de metri altitudine

Amaury Sport Organisation, organizatorul Raliului Dakar, a făcut public traseul ediţiei din 2017, iar startul se va da din Asuncion, capitala Paraguayului, în timp ce podiumul de finiş va fi amenajat în Buenos Aires, capitala Argentinei, informează Euronews.

348 afișări
Imaginea articolului Traseul Raliului Dakar 2017 a fost prezentat: 6 zile la peste 4000 de metri altitudine

Traseul Raliului Dakar 2017 a fost prezentat. 6 zile la peste 4000 de metri altitudine

Paraguayul devine a 29-a ţară diferită care va găzdui startul celui mai cunoscut raliu din lume. Aceasta este cea de-a 9-a ediţie din America de Sud a Dakarului şi a doua în care nu se va merge în deşert. Vor fi probe speciale în Muntii Anzi, la altitudini mari, însă concurenţii nu vor mai traversa Cordiliera Andină pentru a ajunge în Atacama, cel mai arid deşert din lume.

Participanţii la Raliul Dakar vor începe o călătorie de 9.000 de kilometri din capitala Paraguayului, Asuncion, către capitala administrativă a Boliviei, La Paz. Ulterior, sutele de vehicule vor merge către sud, în Argentina, iar finalul va avea loc în Buenos Aires.

Vor fi şase zile în care concurenţii vor evolua pe probe speciale la altitudini de peste 4.000 de metri. Undeva între 45% şi 50% din lungimea totală a ediţiei va fi în zone total noi pentru Dakar. Pe lângă altitudinile mari, teste de anduranţă pentru concurenţi vor fi şi nenumăratele treceri de la temperaturi negative la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Etienne Lavigne, directorul Raliului Dakar, a declarat pentru Euronews: "Vom ajunge la altitudini mai mari în acest an, în La Paz. Vor fi 4 etape noi care vor surprinde competitorii în zone diferite geografic şi pline de provocări, suprafeţe variate şi condiţii meteorologice în schimbare. Sistemul cu vreme schimbătoare joacă un rol important în Dakar, întrucât poate modifica datele cursei de la o zi la alta".

A 38-a ediţie a Raliului Dakar va consta în 12 probe şi va avea loc în perioada 2-14 ianuarie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici