Trei medalii de AUR şi două de ARGINT pentru România, la Jocurile Francofoniei

Sportivii români au câştigat, sâmbătă, trei medalii de aur, prin Anca Heltne, Mirela Lavric şi ştafeta feminină de 4x400 metri, şi două de argint, prin Mihai Donisan şi Cristina Toma, la Jocurile Francofoniei de la Nisa.

335 afișări
Imaginea articolului Trei medalii de AUR şi două de ARGINT pentru România, la Jocurile Francofoniei

Mirela Lavric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mirela Lavric s-a clasat pe primul loc în proba de 800 de metri, cu timpul 2:02.27), iar Anca Heltne a obţinut aurul la aruncarea greutăţii (17,14 m).

Ştafeta de 4x400 m, formată din Sanda Belgyan, Mirela Lavric, Adelina Pastor şi Bianca Răzor, a încheiat pe primul loc, în trei minute, 29 de secunde şi 81 de sutimi.

Mihai Donisan s-a clasat pe locul doi la săritura în înălţime (2,30 m), la egalitate cu francezul Mickel Hanany, cei doi fiind depăşiţi de canadianul Derek Dronin (tot 2,30 m, dar cu mai puţine ratări la înălţimile anterioare).

Carmen Cristina Toma a ocupat a doua treaptă a podiumului la triplusalt (13, 97 m, acelaşi rezultat cu cel al învingătoarei, poloneza Anna Jagaciak, care a avut o a doua săritură mai valoroasă).

Prezentă într-o a doua finală (după ce a câştigat argintul la 100 metri), Andreea Ogrăzeanu a trecut a patra linia de sosire, de această dată la 200 m, fiind cronometrată în 24,44. Tilul a revenit canadiencei Crystal Emmanuel (23,63).

Atletismul românesc a încheiat competiţia cu cinci medalii de aur (Sergiu Ursu - disc, Ancuţa Bobocel - 3000 m obstacole, Mirela Lavric - 800 m, Anca Helne - greutate, ştafeta feminină de 4X400 m), patru de argint (Andreea Ogrăzeanu - 100 m, Bianca Perie - aruncarea ciocanului, Mihai Donisan - înălţime, Carmen Cristina Toma) şi două de bronz (Adrian Vasile – lungime, Bianca Răzor – 400 m), în total 11 trofee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici