Tribunalul Argeş a admis eliberarea sub control a lui Libertatu

Tribunalul Argeş a admis, miercuri, eliberarea sub control judiciar a fostului director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Cristian Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită în dosarul corupţiei din arbitraj, însă decizia, care nu este definitivă, a fost atacată de DNA.

26 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Argeş a admis eliberarea sub control a lui Libertatu

Tribunalul Argeş a admis eliberarea sub control a lui Libertatu (Imagine: Mediafax Foto)

Imediat după pronunţare, decizia a fost atacată cu recurs de către procurorii DNA Piteşti, urmând ca recursul să fie judecat la Curtea de Apel Piteşti.

Cristian Libertatu, care a fost adus, miercuri, din arestul Poliţiei la Tribunalul Argeş, le-a spus magistraţilor că este nevinovat şi a cerut judecarea sa în libertate invocând motive familiale şi medicale, care impun prezenţa sa lângă soţie şi copil, ambii bolnavi, în condiţiile în care el este singurul susţinător financiar al familiei.

Este pentru a doua oară când avocaţii lui Cristian Libertatu depun cerere de eliberare sub control judiciar a acestuia, prima dată, în 22 aprilie, Tribunalul Argeş respingând această solicitare. Atunci, Cristian Libertatu le spunea magistraţilor că "schimbarea la faţă a României nu poate începe cu Cristian Libertatu".

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În 11 mai, Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici