Tsitsipas îl învinge pe Khachanov la Paris şi ajunge la a 300-a victorie din carieră

Stefanos Tsitsipas a obţinut a 300-a victorie a carierei vineri la Mastersul de la Paris, unde a trecut fără probleme de Karen Khachanov cu 6-3, 6-4 şi s-a calificat în semifinale.

159 afișări
Imaginea articolului Tsitsipas îl învinge pe Khachanov la Paris şi ajunge la a 300-a victorie din carieră

Sursa foto: MediafaxFoto

Al şaptelea favorit a transformat toate cele trei mingi de break pe care le-a obţinut pentru a ajunge în cea de-a treia semifinală consecutivă din circuitul ATP şi pentru a-şi egala parcursul din 2022 de la Masters 1000 indoor de la Paris-Bercy. Grecul nu a cedat încă niciun set în această săptămână, în timp ce urmăreşte al doilea său titlu la nivel de turneu din acest sezon.

"Funcţionează bine. Simt că pot combina jocul", a declarat Tsitsipas, întrebat despre varietatea pe care a desfăşurat-o pentru a contracara puterea de pe linia de fund a lui Khachanov.

"Mă simt bine să am atât de multă varietate şi atât de multă diversitate în modul în care pot juca. Iau asta ca pe o oportunitate de a continua să îmi dezvolt jocul şi de a continua să privesc cu nerăbdare la multe alte meciuri care vor urma şi să apreciez fiecare moment care îmi iese în cale."

Tsitsipas a practicat un joc solid pe parcursul a mare parte din cele 80 de minute de joc, timp în care singurul său eşec a fost atunci când Khachanov şi-a recuperat serviciul în al şaselea game al setului al doilea.

Cu toate acestea, grecul şi-a recăpătat calmul pentru a obţine un alt break în game-ul al nouălea şi, după ce şi-a procurat mingea de meci cu o lovitură câştigătoare de efec, la 5-4, a servit cu încredere pentru a ajunge în a doua sa semifinală Masters 1000 din acest sezon.

"A fost un sentiment minunat. Am simţit foarte bine mingea şi am încercat să o lovesc fără ezitare la apropierea de fileu", a declarat Tsitsipas, întrebat despre „scurtele” sale.

"Sunt lovituri frumoase, le simţit pe corzile rachetei... Nu sunt obişnuit să pregătesc o minge de meci în acest fel, dar m-am simţit bine."

Următorul adversar al lui Tsitsipas în Franţa va fi Grigor Dimitrov, care mai devreme a dispus de Hubert Hurkacz cu 6-1, 4-6, 6-4. Tsitsipas are un avans de 6-1 în faţa bulgarului în istoria întâlnirilor directe, cea mai recentă întâlnire dintre ei fiind o victorie în trei seturi a grecului la ediţia din acest an a United Cup.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici