Tuchel şi Conte puşi sub acuzare în urma incidentelor de pe Stamford Bridge

Thomas Tuchel şi Antonio Conte au fost puşi sub acuzare de către FA (Asociaţia Engleză de Fotbal) după ce s-au luat la harţă pe teren, la capătul meciului în care Tottenham a obţinut o remiză în ultima clipă cu Chelsea pe Stamford Bridge.

660 afișări
Imaginea articolului Tuchel şi Conte puşi sub acuzare în urma incidentelor de pe Stamford Bridge

Tuchel şi Conte puşi sub acuzare în urma conflictului de pe Stamford Bridge

Ambii antrenori au primit un cartonaş roşu pentru conflictul lor de la final de meci, când cei doi au creat un incident stânjenitor, în momentul când a avut loc tradiţionala strângere de mână.

La începutul meciului, Tuchel a reacţionat cu furie când Conte a sărbătorit primul gol egalizator al lui Spurs în faţa băncii lui Chelsea.

Mai târziu, germanul avea să facă acelaşi lucru, alergând pe linia de tuşă după ce Reece James a făcut 2-1 şi a asigurat aparent toate cele trei puncte pentru gazde. Cu toate acestea, o lovitură de cap din minutul 96 a lui Harry Kane a asigurat împărţirea punctelor.

„Thomas Tuchel şi Antonio Conte au fost amândoi acuzaţi de încălcarea regulamentului E3 al FA, în urma meciului din Premier League dintre Chelsea FC şi Tottenham Hotspur FC de duminică, 14 august 2022", a scris FA într-un comunicat.

„Se presupune că comportamentul ambilor manageri a fost necorespunzător după încheierea meciului. Thomas Tuchel şi Antonio Conte au termen până joi, 18 august 2022, pentru a oferi propria versiune asupra celor întâmplate".

Încălcarea regulii E3 a FA se referă la persoane care discreditează jocul. Aceasta acoperă, de asemenea, comentariile mediatice de după meci care implică părtinire şi/sau atacă integritatea oficialilor meciului, făcând referire şi la unele comentarii de după meci adresate arbitrului partidei.

Tuchel a spus după meci că a fost frustrat de mai multe decizii luate de arbitrul Anthony Taylor şi de Mike Dean, care conducea din cabina VAR.

Antrenorul lui Chelsea a considerat că Kai Havertz a fost faultat de Rodrigo Bentancur în faza premergătoare primului gol al lui Spurs. În plus, Marc Cucurella a părut că a fost tras de păr de Cristian Romero chiar înainte ca Kane să egaleze din nou scorul pe final.

„Nu cred că doar unii dintre fani cred asta. Pot să vă asigur că tot vestiarul nostru, fiecare persoană, crede asta", a răspuns Tuchel, întrebat dacă Taylor ar trebui să nu mai oficieze meciurile lui Chelsea.

„Nu pot să înţeleg cum de primul gol nu este offside şi nu pot să înţeleg cum se poate ca un jucător să fie tras de păr, iar celălalt jucător să rămână pe teren.

Trage de păr un jucător, rămâne pe teren şi atacă ultimul corner. Asta este pentru mine fără nicio explicaţie şi nu vreau să o accept. Niciunul din cele două goluri nu ar trebui să stea în picioare şi atunci ar fi un rezultat corect, pentru că am fost geniali, am meritat să câştigăm. Acesta este punctul meu de vedere", a mai spus Tuchel, vare foarte probabil se va confrunta şi cu alte măsuri disciplinare pentru aceste comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici