Turneul Campioanelor: Simona Halep pierde în faţa Mariei Şarapova, scor 4-6, 4-6, în Grupa Roşie

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut, marţi, scor 4-6, 4-6, al doilea meci disputat în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu rusoiaca Maria Şarapova, locul 4 WTA.

5136 afișări
Imaginea articolului Turneul Campioanelor: Simona Halep pierde în faţa Mariei Şarapova, scor 4-6, 4-6, în Grupa Roşie

Simona Halep pierde în faţa Mariei Şarapova, scor 4-6, 4-6, la Turneul Campioanelor

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut, marţi, scor 4-6, 4-6, al doilea meci disputat în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu rusoaica Maria Şarapova, locul 4 WTA.

Partida a durat o oră şi 54 de minute şi la capătul ei românca a înregistrat a şasea înfrângere din tot atâtea meciuri disputate cu Şarapova.

Simona Halep şi Maria Şarapova nu se mai înâlniseră din august 2014, din sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, când rusoaica se impusese în trei seturi. După o aşteptare atât de lungă, fanii nu au avut parte, marţi, la Singapore, de o partidă spectaculoasă, sportivele greşind destul de mult. Diferenţa pe tabelă a fost făcută în cele din urmă de momentele sclipitoare din evoluţia Mariei Şarapova.

Halep a început crispată meciul, cu lovituri lungi, trimise ori în aut ori pe centrul terenului. În aceste condiţii, rusoiaca nu a avut probleme să se distanţeze la 2-0, după un break în ghemul al doilea. Cu mai mult curaj şi cu presiune pe reverul adversarei, Halep a recuperat imediat break-ul şi apoi a egalat la 2. A urmat un joc echilibrat, în care Şarapova lăsa totuşi impresia că ţine pasul cu greutate, prin greşelile comise, iar jucătoarea română că ezită să profite de aceste slăbiciuni. Ele şi-au fructificat serviciul până la 5-4 pentru rusoaică, moment în care Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill.

Acesta i-a transmis româncei să fie mai agresivă, să o împingă pe Şarapova cât mai în spatele terenului şi să contine presiunea pe reverul ei. Efectul intervenţiei lui Cahill asupra Simonei Halep a fost unul neaşteptat. Jucătoarea din Constanţa a intrat într-un blocaj şi nu a mai câştigat decât un ghem din următoarele şapte. Setul I s-a încheiat cu un break reuşit de Şarapova după primele două duble greşeli comise de Halep: 6-4 în 54 de minute.

Evoluţia rusoaicei s-a îmbunătăţit constant în setul al doilea, în timp ce Halep şi-a înmulţit greşelile neforţate. Şarapova a câştigat pe serviciul rivalei în ghemul al doilea, a condus cu 3-0 şi 4-1, apoi a reuşit un nou break, ridicând scorul de la 5-1.

Sigură de victorie, Şarapova şi-a pierdut concentrarea şi i-a permis Simonei Halep să recupereze ambele break-uri şi să se apropie la 5-4. La acest scor, Sven Groeneveld, antrenorul Mariei Şarapova, a intervenit şi a pus capăt degringoladei din jocul elevei lui. El i-a cerut acesteia să nu mai rispească punctele, să continue să fie disciplinată în joc şi să repete evoluţia de până la 5-1. Câştigătoarea ediţiei din 2004 a Turneului Campioanelor a revenit pe teren hotărâtă să închidă meciul şi a reuşit acest lucru imediat, după un nou break: 6-4, 6-4.

Şarapova a avut o explozie de bucurie la final, putându-se considera cu un picior în semifinalele competiţiei de la Singapore. Ea i-a promis o recompensă financiară antrenorului, pentru sfaturile pe care i le-a dat. "A fost un meci foarte greu. Halep a revenit de la 1-5 în setul doi, dar asta se întâmplă când nu ai mai jucat de mult timp. Nici un meci nu e uşor aici. Antrenorul o să aibă parte de mai mulţi bani pentru sfaturile pe care mi le-a dat", a declarat învingătoarea, după partidă.

Tot marţi, italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, a învins-o, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

În urma acestor rezultate, Maria Şarapova conduce Grupa Ruşie, cu două victorii (4/1 setaveraj), urmată de Simona Halep, o victorie (2/2), Flavia Pennetta, tot o victorie (2/2) şi Agnieszka Radwanska, fără victorie (1/4).

Ultimele meciuri din această grupă vor avea loc joi: Simona Halep - Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova - Flavia Pennetta.

Primele două jucătoare clasate în fiecare grupă se califică în semifinalele turneului.

Miercuri, sunt programate partide din etapa a doua a Grupei Albe: Lucie Safarova - Petra Kvitova şi Garbine Muguruza - Angelique Kerber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici