Turneul de la Roland Garros: Nadal va juca finala cu David Ferrer - FOTO

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat pentru a opta oară în finală la Roland Garros, din nouă participări, după ce a trecut de numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovici, scor 6-4, 3-6, 6-1, 6-7 (3/7), 9-7. Spaniolul va juca în finală cu tenismanul David Ferrer.

796 afișări
Imaginea articolului Turneul de la Roland Garros: Nadal va juca finala cu David Ferrer - FOTO

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal, cap de serie numărul 3, deja câştigător de şapte ori la Paris, un record, va încerca, duminică, să devină primul jucător din istorie care se impune de opt ori la acelaşi turneu de Grand Slam.

El va juca în finală în compania compatriotului său David Ferrer, cap de serie numărul 4, care l-a învins în trei seturi, scor 6-1, 7-6 (7/3), 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga (favorit numărul 6), în cea de-a doua semifinală.

Este pentru prima oară când jucătorul din Valencia ajunge într-o finală de Grand Slam.

La Paris va fi o finală spaniolă pentru a patra oară după cele dintre Sergi Bruguera - Alberto Berasategui în 1994, Carlos Moya - Alex Corretja în 1998 şi Albert Costa - Juan Carlos Ferrero în 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici