Turul de Elită U17: Adversarii tricolorilor în drumul către EURO 2024

România U17 şi-a aflat adversarele în drumul pentru EURO 2024, după tragerea la sorţi organizată joi la Nyon. Turneul final va fi găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie, a comunicat FRF.

68 afișări
Imaginea articolului Turul de Elită U17: Adversarii tricolorilor în drumul către EURO 2024

Turul de Elită U17: Adversarii tricolorilor în drumul către EURO 2024

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Ţara Galilor, Bulgaria şi Suedia.

Meciurile se vor juca în luna martie a anului viitor, gazda miniturneului de calificare urmând să fie stabilită ulterior.

Tricolorii pregătiţi de Nicolae Roşca au obţinut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 6 de calificare, cu 5 puncte, grupă găzduită de ţara noastră, reuşind un succes, 3-0 cu Estonia, şi două remize, 0-0 cu Norvegia şi 1-1 cu Franţa.

În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorţi.

Adversarii României de la Turul de Elită:

Ţara Galilor a obţinut două victorii în cele două meciuri din grupa de calificare, în faţa Belgiei (1-0) şi a Gibraltarului (4-0), terminând pe primul loc în grupă.

Bulgaria a încheiat pe primul loc grupa de calificare din care au mai făcut parte Ungaria, Bosnia & Herţegovina şi Andorra. Echipa bulgară a obţinut două victorii, 1-0 cu Ungaria şi 2-1 cu Andorra, şi au remizat cu Bosnia & Herţegovina, scor 1-1.

Reprezentativa Suediei s-a clasat pe locul secund în grupa de calificare, reuşind două victorii, 3-2 cu Moldova şi 2-0 cu Letonia, pierzând meciul cu câştigătoarea acelei grupe, Polonia, scor 1-2.

Grupele de calificare:

Grupa 1: Anglia, Franţa, Ungaria, Irlanda de Nord

Grupa 2: Ţara Galilor, Bulgaria, Suedia, România

Grupa 3: Ţările de Jos, Belgia, Finlanda, Italia

Grupa 4: Grecia, Elveţia, Slovacia, Ucraina

Grupa 5: Portugalia, Germania, Croaţia, Irlanda

Grupa 6: Turcia, Serbia, Georgia, Danemarca

Grupa 7: Spania, Austria, Slovenia, Norvegia

Grupa 8: Polonia, Cehia, Belarus, Bosnia & Herţegovina

Cele opt câştigătoare de grupă, alături de şapte cele mai bine clasate echipe de pe locul secund se califică la turneul final din Cipru.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici