U Olimpia Cluj debutează joi în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League

Campioana României, Universitatea Olimpia Cluj, debutează joi seara în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. Clujencele au avantajul de a disputa acest tur preliminar pe teren propriu, pe Cluj Arena.

106 afișări
Imaginea articolului U Olimpia Cluj debutează joi în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League

U Olimpia Cluj,Facebook

Meciul cu Glentoran W.F.C. (campioana Irlandei) se va disputa de la ora 18:00, şi va putea fi urmărit în direct pe www.frf.tv.

Alături de „U” Olimpia Cluj şi Glentoran W.F.C. din Grupa a 7-a mai fac parte formaţiile SFK 2000 Sarajevo (campioana Bosniei şi Herţegovinei) şi Birkirkara F.C. (campioana Maltei), care au deschis joi seria de meciuri, învingătoare fiind bosniacele, cu 4-0. Acestea vor juca finala grupei duminică, 21 august, cu învingătoarea dintre Olimpia şi Glentoran.

La doar 17 ani, Adina Borodi, jucătoarea echipei Universitatea Olimpia Cluj, este deja o certitudine pentru fotbalul feminin din România. Considerată un mare talent, maramureşeanca şi-a propus să confirme aşteptările tuturor. Campioană şi câştigătoare a Cupei României cu „U” Olimpia Cluj, Adina Borodi e pregătită pentru debutul în noul sezon al UEFA Women’s Champions League. Aceasta a acordat un interviu, înaintea debutului în Liga Campionilor, pentru frf.ro.

Adina Borodi:„Nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta”

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
Liga Campionilor înseamnă pentru mine o mare oportunitate pentru a creşte atât fizic, cât şi psihic. De asemenea. a juca în Liga Campionilor reprezintă o mare onoare, deoarece pot juca împotriva unor jucătoare foarte bune şi cu multă experienţă în fotbal.

– Visai să ajungi sa joci intr-o asemenea competiţie când te-ai apucat de fotbal?
Sincer, atunci am început să joc fotbal nu mă gândeam că voi ajunge să joc la nivelul acesta, mai ales în Champions League!

– Pregătite de confruntări?
Da,suntem pregătite. În primul rând pentru că astfel de confruntări sunt factori principali în creşterea noastră pe plan sportiv.

– E un avantaj faptul că evoluaţi în această primă fază la Cluj?
Din punctul meu de vedere este un avantaj, deoarece jucăm acasă. Sperăm, tocmai pentru că jucăm acasă, să avem cât mai mulţi suporteri alături de noi, care să ne dea încredere pe tot parcursul competiţiei.


Ce ştii despre adversare?
Cu primul adversar, Glentoran W.F.C., am mai jucat anul trecut. Este un adversar bun, mai ales din punct de vedere fizic, sunt puternice. Am însă încredere că anul acesta vom da totul şi că vom obţine un rezultat pozitiv.

– Câte trofee interne ai strâns în cariera ta?
La junioare am trei titluri de campioană a României, la care se adaugă două titluri la U15 şi unul la U17. La senioare am deja trei titluri şi doua Cupe ale României! Toate cu „U” Olimpia Cluj.

– Care este principala ta calitate?
Îmi place să cred că tehnica, deoarece am un control al mingii destul de bun cu ambele picioare.

– Care sunt obiectivele pentru viitorul sezon? Pe termen scurt, pe termen lung.
Pe plan personal îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult şi să am în continuare reuşite, iar pe plan colectiv să ne păstrăm statutul de lider atât în Liga I, cât şi în Cupei României.

– Ai vreo jucătoare/jucător preferată/preferat?
Jucătorul meu preferat este Cristiano Ronaldo. Îl urmăresc de când eram mică şi întotdeauna mi-au plăcut la el determinarea şi dorinţa de a fi cel mai bun. Din fotbalul feminin nu am o jucătoare preferată, însă îmi place să mă uit la meciuri.

Şi Maria Stamate, jucătoare de bază în formaţia ardeleană, e gata pentru bătăliile care vor urma
Maria a vorbit pentru frf.ro despre drumul parcurs până la acest nivel şi şi-a permis să dea câteva sfaturi fetelor care vor să joace fotbal.

– Maria, cui datorezi faptul că ai ajuns la un asemenea nivel?
Şă ştiţi că puţine persoane au crezut în mine la început. Auzeam în jurul meu doar replici de genul: „Nu vei ajunge nicăieri practicând sport” sau „Sportul nu este de viitor”, iar lista poate continua. În schimb, fotbalul m-a învăţat să nu mai ţin cont de părerile răutăcioase ale celor din jurul meu, amănunt care m-a ajutat foarte mult în acest parcurs.

Seriozitatea, munca, ambiţia şi dorinţa de a reuşi au contribuit de asemenea la atingerea unui asemenea nivel. Consider că, în viaţă, nimic nu este imposibil dacă îţi doreşti cu adevărat! Dar să răspund totuşi la întrebare! Cui datorez faptul că am ajuns aici? Bunicii mele, cea mai importantă persoană din viaţa mea, omul care m-a susţinut şi mă susţine necondiţionat!

– Te gândeai atunci când te-ai apucat de fotbal că vei juca în Liga Campionilor?
Am început să practic acest sport într-un cadru organizat destul de târziu. Mai exact în jurul vârstei de 17 ani, motiv din cauza căruia nu am îndrăznit să ţintesc atât de sus. Dar, sinceră să fiu, nu am visat că voi juca în Liga Campionilor şi că voi trăi astfel de momente.

„Vom avea alături de noi familiile, prietenii şi suporterii”

– Care este cea mai frumoasa amintire din cariera ta ?
Nu voi uita niciodată, asta e sigur, momentul în care am păşit pentru prima dată pe terenul de fotbal. Am simţit un amalgam de sentimente, iar în acel moment am făcut o promisiune: totul sau nimic. Dintre nenumăratele amintiri îmi e greu să mă rezum la una singură, aşa că voi evidenţia promovarea în Liga 1 cu echipa AFC Universitatea Galaţi, prima convocare la lotulul naţional şi, nu în ultimul rând, realizarea event-ului alături de fetele de la „U” Olimpia Cluj.

– Dar cea mai puţin plăcută?
Offf… În 2020, înfrângerea din turul II preliminar, de pe teren propriu, împotriva campioanei Georgiei, KSK Lanchckhuti, 0-1…

– Este un avantaj pentru voi faptul că jucaţi la Cluj ?
Cu siguranţă este un avantaj pentru noi faptul că jucăm acasă. Vom avea alături de noi familiile, prietenii şi suporterii, care, sunt convinsă, ne vor încuraja şi determina să luptăm până la fluierul de final! Este momentul oportun atât pentru noi cât şi pentru locuitorii oraşului să afle, să vadă şi să se convingă de faptul că şi fetele pot juca fotbal.

Cu această ocazie, ţin să precizez că vor fi bilete disponibile începând cu data de 16 August şi că îi aşteptăm pe iubitorii sportului rege pe „Cluj Arena” să ne susţină!

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine?
După cum se subînţelege şi din denumire, Liga Campionilor reprezintă elita fotbalului european. Pentru mine, Liga Campionilor înseamnă roadele culese după un întreg sezon competiţional, convingerea că munca mea, a echipei nu a fost în zadar, dar şi o motivaţie în plus în ceea ce priveşte obiectivele proprii.

– Gata de Liga Campionilor?!
Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Antrenamentele s-au desfăşurat pe plan local, iar săptămânal am avut câte un joc amical. Toată lumea a pus osul la treabă cum se spune.

– Ce ne-ar trebui să atingem nivelul marilor echipe din Occident ?
Implicare, condiţii, promovare. În Occident toate echipele de renume (Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Manchester City, PSG, Lyon) au investit considerabil în secţiile feminine aferente fiecărui club. În Occident mass-media pune accentul pe promovarea fotbalului feminin, sponsorii de asemena joaca un rol important precum şi infrastructura. Oamenii sunt mult mai informaţi şi mai prezenţi în dezvoltarea şi ascensiunea fotbalului feminin.

– Aţi studiat adversarele? Ce părere ai despre ele?
Fireşte! Însă le cunoaştem foarte bine şi de anul trecut. Glentoran W.F.C. e o echipă puternică şi determinată, dar de data aceasta trebuie să ne luăm revanşa după eşecul de anul trecut.

– Cine crezi că are prima şansă la câştigarea grupei?
Este dificil să răspund la această întrebare în mod direct! Ne cunoaştem adversarele, ştim rezultatul din sezonul precedent, dar noi avem avantajul terenului, publicul de partea noastră şi pregătirea intensă. Eu cred în noi şi în şansa noastră până la capăt!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici