Ucraina a primit medaliile de bronz de la CM de gimnastică din 1999, după 13 ani

Echipa feminină de gimnastică a Ucrainei a primit, sâmbătă, medaliile de bronz ale Campionatelor Mondiale din 1999, după ce China le-a pierdut, din cauza falsificării vârstei sportivei Dong Fangxiao.

404 afișări
Imaginea articolului Ucraina a primit medaliile de bronz de la CM de gimnastică din 1999, după 13 ani

Gimnasta chineză Dong Fangxiao

Medaliile au fost înmânate sâmbătă, cu ocazia concursului Zaharova Cup, la Kiev, la două săptămâni după ce preşedintele FIG, Bruno Grandi, le-a adus în capitala Ucrainei.

Echipa feminină participantă la CM din 1999, formată din gimnastele Natalia Gorodni, Viktoria Karpenko, Olga Rosciupkina, Inga Şkarupa, Olga Teslenko, Tatiana Iaroş şi Galina Tirik, cucereşte astfel prima medalie pe echipe, din istoria gimnasticii ucrainiene.

Bronzul mondial pe echipe din 1999 a fost retras Chinei, deoarece vârsta gimnastei Dong Fangxiao a fost falsificată în documentele oficiale. Forul naţional chinez a modificat data naşterii sportivei, din 1986 în 1983, pentru ca aceasta să poată participa ca senioară la competiţiile din 1999 şi 2000.

La CM din 1999, echipa României a câştigat medaliile de aur, iar Rusia pe cele de argint.

Echipa chineză a pierdut în 2010 şi medaliile de bronz de la Jocurile Olimpice din 2000, din aceeaşi cauză. Bronzul olimpic a revenit SUA, în cadrul unei ceremonii în 2010.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici