Ucraina are dificultăţi în a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, după invazia rusă

Preşedintele Comitetului Paralimpic Internaţional (IPC), Andrew Parsons, a declarat că sportivii ucraineni se confruntă cu o „provocare uriaşă" pentru a ajunge la Beijing 2022, după ce ţara lor a fost invadată de Rusia, relatează insidethegames.biz.

221 afișări
Imaginea articolului Ucraina are dificultăţi în a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, după invazia rusă

Ucraina are dificultăţi în a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, după invazia rusă

Parsons a vorbit joi cu preşedintele Comitetului Paralimpic Ucrainean, Valeriy Sushkevych, IPC alăturându-se Comitetului Internaţional Olimpic, condamnând Rusia pentru încălcarea armistiţiului olimpic.

Nu a fost confirmat dacă escaladarea crizei - declanşată joi, când Vladimir Putin a ordonat o ofensivă militară în Ucraina - va avea un impact asupra participării Comitetului Paralimpic Rus la Beijing.

„Aceasta este o situaţie cu adevărat oribilă şi suntem foarte îngrijoraţi pentru Comitetul nostru naţional paralimpic şi pentru para-atleţii din Ucraina", a declarat Parsons.

„Prioritatea noastră principală în acest moment este siguranţa şi bunăstarea delegaţiei ucrainene, cu care suntem în dialog permanent.

Mai devreme astăzi am vorbit cu Valeriy Sushkevych, preşedintele Comitetului Paralimpic ucrainean, care m-a informat că para-atleţii săi doresc să concureze la Beijing.

Cu toate acestea, deplasarea echipei la Beijing va fi o provocare uriaşă."

Înainte de fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, se decretează un armistiţiu olimpic, care prevede încetarea luptelor pe durata unei perioade olimpice şi paralimpice.

Obiceiul este inspirat de „Ekecheiria", care cerea oprirea conflictelor în timpul Jocurilor Olimpice din antichitate.

În decembrie, armistiţiul olimpic pentru Beijing 2022 a fost adoptat de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Acesta a început la 4 februarie şi urmează să se încheie la 21 martie, la o săptămână după încheierea Jocurilor Paralimpice de iarnă, care sunt programate să se desfăşoare între 4 şi 13 martie.

„Un aspect cheie al armistiţiului este asigurarea trecerii, accesului şi participării în siguranţă a sportivilor, oficialilor şi a tuturor persoanelor acreditate care participă la Jocuri", a declarat Parsons.

„Trebuie să găsim o soluţie în acest sens cât mai curând posibil, astfel încât delegaţia ucraineană să poată călători spre şi de la Jocuri în siguranţă.

Liderii mondiali trebuie să îşi respecte angajamentul faţă de armistiţiul olimpic, în special acele state membre care sunt co-sponsor al rezoluţiei.

Am văzut la Jocurile Olimpice de iarnă şi vom vedea din nou la Jocurile Paralimpice de iarnă, sportivi din diferite naţiuni care concurează unii cu alţii, nu unii împotriva altora.

Sportul este o platformă extraordinară pentru a arăta lumii ce se poate realiza atunci când oameni din toate naţiunile se reunesc în pace şi solidaritate.

Lumea trebuie să fie un loc de împărtăşire, nu de dezbinare.

Sper şi mă rog ca liderii lumii să ia aminte la acest lucru."

Ucraina a câştigat şapte medalii de aur la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Pyeongchang 2018, terminând pe locul şase în clasamentul pe medalii.

Toate medaliile de aur au venit la biatlon şi schi fond, sporturi în care Rusia este, de asemenea, tradiţional puternică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici