UEFA a amânat EURO 2020. Răzvan Burleanu: Competiţiile interne nu se vor relua pentru cel puţin încă 29 de zile

  • Pandemia de coronavirus a provocat probleme grave în sport
  • UEFA a convocat o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii federaţiilor şi ligilor naţionale
  • FRF cere UEFA să amâne barajul cu Islanda şi Euro 2020
1637 afișări
Imaginea articolului UEFA a amânat EURO 2020. Răzvan Burleanu: Competiţiile interne nu se vor relua pentru cel puţin încă 29 de zile

LIVE UPDATE. UEFA decide astăzi dacă amână EURO 2020

ACTUALIZARE 17.00. Răzvan Burleanu a oferit primele declaraţii după ce a participat, prin video conferinţă, la şedinţa UEFA, în urma căreia s-a decis amânarea EURO pentru vara anului viitor.

Reacţia FRF după amânarea EURO

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a anunţat că meciurile competiţiilor interne nu se vor relua pentru cel puţin încă 29 de zile. Concret, Răzvan Burleanu a declarat că nu se pune problema reluării campionatelor pâna la ridicarea stării de urgenţă, decretată de Klaus Iohannis pe 16 martie.
 

 
„Vom avea suficient spaţiu pentru a putea termina competiţiile de la nivel naţional. Obiectivele noastre sunt să asigurăm sănătatea celor implicaţi în fotbal, asigurarea sustenabilităţii financiare ale cluburilor. Toate cele 53 de competiţii de la nivel naţional se vor amâna cel puţin până la ridicarea stării de urgenţă, decretată ieri de Preşedintele României pentru 30 de zile. Trebuie să acceptăm că la nivelul Ligii 1 mai sunt de disputat 20 de etape, 14 etape în Liga a doua şi a treia. Mai avem nevoie de trei date pentru Cupa României”, a declarat Burleanu.

ACTUALIZARE 14.45. UEFA a decis amânarea Campionatului European de fotbal, care trebuia să se dispute în vara acestui an. Turneul final va avea loc abia la anul, scriu mai multe publicaţii.

---

Răzvan Burleanu i-a consultat pe membrii FRF înainte să stabilească solicitările pe care le va face în videoconferinţa UEFA. Federaţia română va cere amânarea meciurilor de baraj pentru Euro. România - Islanda a fost programat pe 26 martie.

Burleanu va solicita şi amânarea Campionatului European ca să termine competiţiile naţionale. În aceste condiţii, nu se mai pot încheia la 1 iunie, termenul de finalizare stabilit pentru competiţiile interne. Burleanu le va cere şefilor fotbalului european să fie flexibili, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, în procesul de licenţiere pentru participarea echipelor româneşti în cupele europene în sezonul viitor.
 
Federaţia Română de Fotbal a suspendat toate meciurile de fotbal cel puţin până pe 31 martie din cauza coronavirusului.
 
Burleanu este izolat la domiciliu în această săptămână şi va intra de acasă în videoconferinţa UEFA. Tot în izolare la domiciliu sunt şi Mirel Rădoi, Radu Vişan, Gabriel Bodescu, Mihai Stoichiţă, Gabriel Bodescu. La începutul lunii, ei au fost la congresul UEFA şi la tragerea la sorţi a Nations League, unde au participat şi preşedintele şi vicepreşedintele federaţiei sârbe, respectiv preşedintele federaţiei elveţiene, toţi trei depistaţi ulterior cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici