UEFA a dat verdictul. Sancţiunea dictată României după incidentele din timpul meciului cu Kosovo

UEFA a amendat cu 52.000 de euro Federaţia Română de Fotbal, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise, în urma incidentelor din timpul partidei cu Kosovo.

4715 afișări
Imaginea articolului UEFA a dat verdictul. Sancţiunea dictată României după incidentele din timpul meciului cu Kosovo

În urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programată în 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori.

Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare.

FRF reafirmă că respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

„Totodată, aşteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, arată federaţia.

Potrivit acesteia, capetele de acuzare la UEFA au fost: afişarea şi scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public.

Meciul a fost întrerupt în minutul 18, după ce din tribune au fost aruncate torţe spre teren şi suporterii au expus bannere cu mesaje cu tentă geopolitică. Jucătorii au fost trimişi la vestiare şi meciul a fost reluat peste aproximativ 50 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici