UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo

UEFA a anunţat joi deschiderea unei proceduri disciplinare în cazul a trei meciuri disputate în preliminariile Euro 2024 în luna septembrie. Printre acestea şi meciul dintre România şi Kosovo, care este în atenţie pentru 5 încălcări ale regulamentelor UEFA.

1772 afișări
Imaginea articolului UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo

UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo

Celelalte două meciuri pentru care au fost deschise proceduri sunt Armenia – Croaţia şi Croaţia - Letonia

Meciul România Kosovo, încheiat marţi cu 2-0 (0-0), este în atenţia forului european pentru următoarele acuzaţii aduse Federaţiei Române de Fotbal: blocarea pasajelor publice (art. 38 SSR), aprinderea de focuri de artificii (art. 16(2)(c) DR), aruncarea de obiecte (Art. 16(2)(b) DR), mesaj provocator cu caracter ofensator (art. 16(2)(e) DR), comportament rasist (art. 14 DR).

Reamintim că meciul a fost întrerupt marţi seara, în minutul 18, după ce din tribune au fost aruncate torţe spre teren şi suporterii au expus bannere cu mesaje cu tentă geopolitică. Jucătorii au fost trimişi la vestiare şi meciul a fost reluat peste aproximativ 50 de minute.

Federaţia de Fotbal din Kosovo a depus marţi o plângere la UEFA, în care la rândul ei cere analizarea meciului şi dictarea de către UEFA a sancţiunii pierderii cu 3-0, la masa verde, de către România, a confruntării.

În privinţa meciului dintre Armenia şi Croaţia (0:1), din 11 septembrie, UEFA aduce acuzaţii împotriva Federaţiei de Fotbal din Armenia (FFA) pentru blocarea pasajelor publice, mesaj provocator de natură politică, aprinderea de focuri de artificii şi lovitură de începere târzie.

În cazul aceluiaşi meci, sunt aduse acuzaţii şi împotriva Federaţiei Croate de Fotbal (HNS), pentru tulburări ale mulţimii.

Federeaţia croată este vizată şi în cazul meciului Croaţia - Letonia (5:0), din 8 septembrie, acuzaţii fiind aduse pentru comportament rasist.

Organismele disciplinare ale UEFA au anunţat că vor lua o decizie în timp util.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici