Ultima plecăciune în faţa „Regelui”. Oameni politici, sportivi şi organizaţii din întreaga lume reacţionează la moartea lui Pele

Moartea legendarului fotbalist brazilian Pele a provocat reacţii de regret în întreaga lume, legendari sportivi, oameni politici, cluburi şi organizaţii din ătreaga lume ţinând să transmită mesajde de condoleanţe, o parte din acestea fiind rezumate de Reuters.

253 afișări
Imaginea articolului Ultima plecăciune în faţa „Regelui”. Oameni politici, sportivi şi organizaţii din întreaga lume reacţionează la moartea lui Pele

Ultima plecăciune în faţa „Regelui”. Oameni politici, sportivi şi organizaţii din întreaga lume reacţionează la moartea lui Pele

Preşedintele american Joe Biden
Pentru un sport care uneşte lumea ca nici un altul, ascensiunea lui Pele de la începuturi umile la legenda fotbalului este o poveste despre ceea ce este posibil. Astăzi, gândurile mele şi ale (primei doamne) Jill se îndreaptă către familia sa şi către toţi cei care l-au iubit.

Fostul preşedinte american Barack Obama
Pele a fost unul dintre cei mai mari care au jucat vreodată acest joc frumos. Şi, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi atleţi din lume, a înţeles puterea sportului de a aduce oamenii împreună. Gândurile noastre sunt alături de familia sa şi de toţi cei care l-au iubit şi admirat.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin
"A fost primul superstar global al jocului şi, datorită realizărilor de pe teren şi din afara lui, a jucat un rol de pionierat în ascensiunea fotbalului pentru a deveni cel mai popular sport din lume. Ne va lipsi foarte mult."

Actorul Sylvester Stallone, colegul lui Pele în "Fuga spre victorie"
Pele cel Mare! Odihneşte-te în pace! A fost un om bun.

Clubul de fotbal New York City
Mulţumim, Pele. Nimeni nu a făcut mai mult pentru acest sport aici şi peste tot. Gândurile noastre sunt alături de familia şi prietenii săi.

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez
Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie a plecat dintre noi. Ne vom aminti mereu de acei ani în care Pele a uimit lumea cu abilităţile sale. O îmbrăţişare puternică familiei sale şi poporului brazilian, care îl va purta în inimile sale.

Franz Beckenbauer câştigător al Cupei Mondiale cu Gemania
Fotbalul l-a pierdut astăzi pe cel mai mare din istoria sa - iar eu am pierdut un prieten unic. Fotbalul va fi al tău pentru totdeauna. Odihneşte-te în pace, Pele.

Gary Lineker, cel mai bun marcator al Cupei Mondiale din 1986
Pele a murit. Cel mai divin dintre fotbalişti şi cel mai vesel dintre oameni. A jucat un joc de care doar câţiva aleşi s-au apropiat. De trei ori a ridicat cel mai râvnit trofeu de aur în acel frumos tricou galben. Poate că ne-a părăsit, dar va avea mereu nemurirea fotbalistică. RIP Pele

Preşedintele Boliviei, Luis Arce
Astăzi, lumea a pierdut o mare legendă a fotbalului, Pele, al cărui exemplu de perseverenţă şi dragoste pentru acest sport transcende generaţiile.

Îţi mulţumim că ai luminat terenul cu talentul tău. Transmitem condoleanţe familiei sale şi întregii ţări a Braziliei.

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional Thomas Bach
Odată cu dispariţia lui Pele, lumea a pierdut o mare icoană sportivă. Aşa cum am putut experimenta eu însumi, a fost un adevărat credincios în valorile olimpice şi un purtător mândru al flăcării olimpice. A fost un privilegiu să îi înmânez Ordinul Olimpic.

Fostul jucător al angliei, Geoff Hurst
Am atât de multe amintiri cu Pele, fără îndoială cel mai bun fotbalist împotriva căruia am jucat vreodată (Bobby Moore fiind cel mai bun fotbalist alături de care am jucat vreodată). Pentru mine, Pele rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile şi am fost mândru să fiu pe teren cu el. RIP Pele şi îţi mulţumesc.

Manchester United
Odihneşte-te în pace, Pele. Îţi mulţumim pentru bucuria pe care ai adus-o fanilor fotbalului din întreaga lume.

Liverpool
O legendă, o icoană şi un adevărat mare jucător, care va fi ţinut minte pentru totdeauna. Odihneşte-te în pace, Pele.

Real Madrid
Real Madrid C.F., preşedintele şi consiliul său de administraţie regretă profund decesul legendei fotbalului mondial Edson Arantes do Nascimento, Pele, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

Real Madrid doreşte să transmită condoleanţe familiei sale, celor dragi, cluburilor sale, Confederaţiei braziliene şi tuturor fanilor fotbalului din Brazilia şi din întreaga lume.

Barcelona
Barca regretă profund decesul lui "Rei" (Regele) Pele, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Odată cu el, fotbalul a devenit mai mare. Fie ca el să se odihnească în pace.

Asociaţia de Fotbal din Ţara Galilor
Pele ne-a frânt inimile în 1958, când a marcat primul său gol la Cupa Mondială, eliminând Cymru. Astăzi, inimile noastre sunt frânte din nou. O adevărată legendă sportivă. Gândurile noastre sunt alături de poporul brazilian şi de familia fotbalului mondial.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina
"Milioane de oameni s-au recunoscut în el într-o frumoasă poveste de răscumpărare şi de mare pasiune. Clasa lui ne va lumina pentru totdeauna ochii."

UNESCO
Suntem profund întristaţi de dispariţia lui Pele. Transmitem condoleanţele noastre poporului brazilian şi familiei fotbalului. Pele a fost Campionul UNESCO pentru sport din 1994 şi a lucrat neîncetat pentru a promova sportul ca instrument pentru pace. Ne va lipsi foarte mult.

Osvaldo Ardiles câştigător al Cupei Mondiale cu Argentina
Regele regilor a murit. Un jucător extraordinar. Unic. De trei ori câştigător al Cupei Mondiale, peste 1.000 de goluri. Idolul meu când eram tânăr. A făcut din fotbal un joc frumos şi cu adevărat internaţional. Perioada în care am jucat alături de el în Escape to Victory a fost un vis devenit realitate. RIP Pele.

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps
Odată cu dispariţia lui Pele, fotbalul a pierdut una dintre cele mai frumoase legende ale sale, dacă nu chiar cea mai frumoasă. Ca toate legendele, Regele părea nemuritor. Îi făcea pe oameni să viseze şi a continuat să facă generaţii şi generaţii de fani ai sportului nostru.

Fostul atacant argentinian Gabriel Batistuta
Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai oferit lumii fotbalului. RIP pentru o legendă.

Atacantul uruguayan Luis Suarez
Moştenirea lui va fi eternă. Odihneşte-te în pace, rege.

Echipa naţională a Mexicului pe Instagram
Astăzi, lumea fotbalului plânge pentru pierderea lui O Rei. Ne luăm rămas bun de la o legendă care va trăi veşnic. Odihneşte-te în pace, Edson Arantes do Nascimento, Pele. Unul dintre cei mai mari jucători care au făcut-o vreodată.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador
Odihnească-se în pace Pele, marele fotbalist şi profesor umil, care cu siguranţă a influenţat cu exemplul său jucători precum Ronaldinho, care a declarat în februarie 2021: "Tatăl meu mi-a spus că este mai bine să învăţ să controlez mingea desculţ pentru a avea sensibilitate în picioare şi i-am promis că voi controla mingea ca nimeni altul, dar ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost că nu a avut bani să-mi dea o pereche de pantofi."

Fostul internaţional argentinian Claudio Caniggia
Una dintre cele mai mari surse de inspiraţie pentru a juca fotbal. Încă de când eram copil l-am admirat, ca toţi cei care înţeleg şi iubesc acest sport. Pentru totdeauna Pele.

Rafa Nadal, multiplu câştigător de Grand Slam
O zi tristă pentru lumea fotbalului, pentru lumea sportului. Moştenirea lui va fi mereu cu noi. Nu l-am văzut jucând, nu am fost atât de norocos, dar întotdeauna am fost învăţat şi mi s-a spus că el a fost Regele fotbalului.

Multiplul campion olimpic la sprint Usain Bolt
O legendă sportivă. Odihnească-se în pace Regele Pele.

Secretarul de Stat al Sua, Antony Blinken
Pele a fost o adevărată legendă; nu a existat nimeni ca el. El trancende, de asemenea, jocul şi a inspirat generaţii întregi pe teren şi în afara lui.

Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro
Când eram copil, l-am urmărit pe Pele la Cupa Mondială pe un ecran alb-negru. Tatăl meu mi-a spus că era cel mai bun fotbalist din lume. Astăzi cred că tatăl meu avea dreptate.

Multiplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton
Azi am pierdut o legendă. Îţi mulţumim că ţi-ai împărtăşit talentul, geniul şi dragostea cu noi. Moştenirea lui @Pele ne va inspira mereu şi mereu.

Stefano Domenicali, Director General al Formulei 1
A fost o lumină strălucitoare pentru Brazilia şi pentru milioane de oameni din întreaga lume. Abilitatea, zâmbetul şi strălucirea lui vor trăi pentru totdeauna.

Billie Jean King, fostă lideră mondială în tenis
"O mare parte din sport este divertisment pentru fani, iar calităţile atletice şi îndemânarea lui Pele l-au făcut cunoscut la nivel mondial. Am avut onoarea de a petrece timp cu el. Era vesel şi avea acel ceva special."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pele,
reacţii,
legenda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici