Un nume important din fotbal cere excluderea Iranului de la Cupa Mondială

Fostul preşedinte al FIFA Sepp Blatter consideră că Iranul ar trebui să fie exclus de la Cupa Mondială, pe fondul protestelor de amploare din Republica Islamică declanşate de moartea unei femei aflate în custodia poliţiei morale, a relatat vineri un ziar elveţian, care-l citează pe acesta.

186 afișări
Imaginea articolului Un nume important din fotbal cere excluderea Iranului de la Cupa Mondială

Un nume important din fotbal cere excluderea Iranului de la Cupa Mondială

„Iranul ar trebui să fie exclus de la Cupa Mondială", a relatat tabloidul Blick, citat de Reuters, afirmând că Blatter, în cadrul unei discuţii la sediul editurii sale, a cerut consecinţe dure, spunând că ar fi eliminat Iranul din competiţie dacă ar mai fi fost la conducere.

Protestele din Iran reprezintă una dintre cele mai îndrăzneţe provocări la adresa conducătorilor clerici iranieni de la Revoluţia islamică din 1979.

Iranul a acuzat duşmanii străini că au întreţinut tulburările care au izbucnit de la moartea kurdei iraniene Mahsa Amini în septembrie, după ce a fost arestată pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict impus de Iran femeilor.

Ziarul Blick l-a citat pe Blatter spunând că este de neînţeles faptul că şeful FIFA, Gianni Infantino, nu a luat o poziţie clară cu privire la Iran.

Blatter, în vârstă de 86 de ani, a produs rumoare săptămâna aceasta spunând că a fost o greşeală să se acorde Qatarului drepturile de organizare a Cupei Mondiale, care începe pe 20 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici