Un oficial nu poate activa la mai mult de două cluburi într-un sezon

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, luni, propunerea LPF de modificare a ROAF, astfel că un oficial nu poate activa într-un sezon la mai mult de două cluburi din acelaşi nivel competiţional.

102 afișări
Imaginea articolului Un oficial nu poate activa la mai mult de două cluburi într-un sezon

Un oficial nu poate activa la mai mult de două cluburi într-un sezon (Foto: Mircea Rosca / Mediafax Foto)

Noul paragraf din ROAF arată astfel: "În timpul unui an competiţional, un oficial aflat într-o funcţie care-i permite exercitarea unei influenţe asupra hotărârilor clubului (spre exemplu: preşedinte, manager, director executiv, etc) nu-şi poate desfăşura activitatea la mai mult de două cluburi din acelaşi nivel competiţional".

Actualul preşedinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a activat în sezonul precedent la patru grupări din Liga I, FC Viitorul, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş.

Narcis Răducan / Foto: Răzvan Lupica / Mediafax Foto

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a modificat Regulamentul Disciplinar, astfel că o echipă care nu se prezintă la două meciuri într-un sezon, se retrage sau exte exclusă după începerea campionatului va fi retrogradată în ultima categorie din cadrul asociaţiei judeţene de care aparţine: "Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancţionată cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză. În situaţia campionatelor desfăşurate în sistem play-off, play-out, sancţiunea va fi aplicată pentru situaţiile intervenite atât în sezonul regulat cât şi în play-off, respectiv play-out".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici