Un posibil adversar al lui Bute, Kelly Pavlik, şi-a anunţat retragerea la 31 de ani

Pugilistul american Kelly Pavlik, al cărui nume a fost vehiculat în legătură cu un posibil meci cu Lucian Bute, şi-a anunţat retragerea din activitate, spunând că nu mai este motivat şi că îl îngrijorează consecinţele pe termen lung ale boxului asupra sănătăţii sale.

299 afișări
Imaginea articolului Un posibil adversar al lui Bute, Kelly Pavlik, şi-a anunţat retragerea la 31 de ani

Kelly Pavlik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când rămâi în activitate prea mult în box ai probleme de sănătate. Este foarte important. Nu mă refer la prezent, este vorba de viitor. Mă gândesc la ce va fi când voi avea 55 de ani sau 60. Cum voi fi eu atunci? De ce să risc, mai ales în acest sport? Este un sport dur şi nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. Am câştigat titlul mondial, mi-am apărat titlul, am fost campion timp de trei ani şi am câştigat bani frumoşi. De ce să risc să am probleme medicale? De asemenea cred că nu mai sunt motivat. Deschid un nou capitol în viaţa mea", a declarat Pavlik pentru ESPN, informează rds.ca.

Kelly Pavlik, în vârstă de 31 de ani, a câştigat titlurile WBC şi WBO la categoria mijlocie în 2007, centuri pe care le-a pierdut în 2010.

În decembrie, preşedintele Interbox, Jean Bedard, declara că un meci între Bute şi Pavlik ar fi un plan interesant. O astfel de variantă a fost menţionată de mai multe site-uri specializate în box, încă din iunie 2012.

În 26 ianuarie, Kelly Pavlik ar fi trebuit să boxeze cu Andre Ward, la Los Angeles, dar meciul a fost anulat din cauza unei accidentări la umăr a lui Ward.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici