Unde mergem la schi? Anul acesta, distracţia pe pârtie vine cu reguli stricte. Ţările care impun carantină turiştilor

  • Mai multe ţări europene şi-au deschis pârtiile de schi
  • O vacanţă în Austria sau Elveţia înseamnă carantină la întoarcerea în România
  • Şi în România se schiază deja în câteva staţiuni
  • În weekend, cea mai mare aglomeraţie a fost la Sinaia
3576 afișări
Imaginea articolului Unde mergem la schi? Anul acesta, distracţia pe pârtie vine cu reguli stricte. Ţările care impun carantină turiştilor

Eşti pasionat de schi şi te întrebi dacă destinaţiile tale favorite sunt accesibile şi în acest sezon? Am o veste bună: mai multe ţări europene au deschis deja pârtiile şi primesc turişti. Totuşi, condiţiile sunt speciale.

Unde putem merge la schi şi în ce condiţii?

La vecinii bulgari poţi alege destinaţii ca Bansko, Borovets sau Pamporovo, accesibile cu maşina, mai ales din Bucureşti. Românii din vestul ţării pot alege să meargă în Serbia, acolo unde principala staţiune este Kopaonik.

Atenţie însă, Bulgaria şi Serbia sunt pe lista galbenă, asta înseamnă că la întoarcerea în ţară trebuie să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile sau pentru 10 zile, asta dacă în a opta zi îţi faci un test Covid-19 care să fie negativ.

Cât despre Austria sau Elveţia, cele două ţări au deschis pârtiile, însă regula de mai sus e valabilă şi în cazul lor, ambele ţări sunt incluse pe lista galbenă,
adică lista ţărilor considerate cu risc epidemilogic ridicat: la întoarcere, urmează carantină în România.

Mai mult, persoanele care călătoresc din România în Austria intră în carantină când ajung acolo, pentru cel puţin cinci zile, şi asta dacă îşi fac în a cincea zi un test Covid-19, pe banii lor. Aşadar, cinci zile în carantină în Austria, urmate de alte cel puţin 10 acasă, la întoarcerea în ţară. E o variantă mai dificilă, dar la care ar putea apela cei care pot lucra de acasă, de exemplu.

Franţa nu impune restricţii deosebite pentru români, astfel că poate reprezenta o variantă foarte bună pentru vacanţa la schi, mai ales că la întoarcerea în Ro mânia nu te aşteaptă carantina. 

Desigur, nu uităm de staţiunile din România, varianta cea mai la îndemână. Pârtiile din Sinaia sunt deja deschise, la fel cele din Straja. În weekendul trecut chiar s-au format cozi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici