United Galaţi câştigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal

  • CS United Galaţi a cucerit marţi seara un nou titlu de campioană a României.
  • După cele două victorii de pe teren propriu de săptămâna trecută din primele două episoade ale finalei Ligii 1 Futsal cu CFR Timişoara (5-2 şi 5-3), trupa pregătită de Florin Ignat a bifat şi al treilea succes.
Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului United Galaţi câştigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal

United Galaţi câştigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal

De aceast, gălăţenii s-au impus în Banat (2-0) şi, cu scorul general de 3-0, îşi adjudecă astfel cel de-al treilea titlu consecutiv, informează frf.ro.

Este al doilea sezon la rând când finala Ligii 1 Futsal e tranşată de United Galaţi în minimum de trei partide. În urmă cu un an, gălăţenii învingeau în finală FK Odorheiu Secuiesc tot cu 3-0 la general.

Confruntarea de marţi, de la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara a fost una deosebit de echilibrată. CFR Timişoara îşi juca ultima şansă de a prelungi finala cu cel puţin o partidă, care în cazul unui succes al bănăţenilor ar fi urmat să se joace a doua zi, tot la Timişoara.

Gustavo Almeida Sa Silva, cel mai bun jucător al gazdelor, a ratat prima mare ocazie, „torpila” trimisă de el de la distanţă spre poarta gălăţenilor zguduind stâlpul din dreapta lui Petrişor Toniţă. Replica a venit de la Daniel Araujo, căpitanul gălăţenilor, care l-a imitat pe Gustavo.

Cu şase minute şi jumătate înainte de pauză, Theodor Lungu l-a faultat în careu pe Andrei Crăciun, penlaty-ul acordat fiind transformat cu siguranţă de Daniel Araujo. Cu un Toniţă sigur pe el între buturi şi cu un joc colectiv foarte bun, United nu i-a dat vreo şansă adversarei.

Andrei Crăciun, căpitanul primei reprezentative a României, care a evoluat puţin din pricina unei accidentări, a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului, cu un şut de la distanţă în vinclul porţii lui Lungu.

În ciuda eforturilor bănăţenilor, care au jucat în câteva rânduri inclusiv „5 contra 4”, scorul a rămas neschimbat până la final. CS United Galaţi încheie astfel un nou sezon cu succes şi va reprezenta Liga 1 în UEFA Futsal Champions League şi în sezonul viitor.

Titlul pentru cel mai bun marcator al sezonului 2023-2024 a plecat şi el la Galaţi. Trofeul „Gheata de Aur” a Ligii 1 Futsal a fost adjudecat de internaţionalul moldovean Iulian Cojocaru, cu 30 de goluri marcate.

La festivitatea de premiere, Daniel Araujo, căpitanul campioanei United Galaţi, a primit trofeul destinat campioanei României de la selecţionerul Endre Kacsó.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici