US Open 2017: Simona Halep o va întâlni din nou pe Maria Şarapova. Care a fost reacţia Simonei şi când va vea loc marele meci

'That don't impress you much'? Fanii care vor fi prezenţi luni seară pe arena Arthur Ashe vor avea parte de o defilare a divelor. Ceremonia oficială de deschidere a ediţiei 2017 a US Open-ului are loc, în mod tradiţional, în seara de luni, înainte de startul sesiunii de seară, atunci când meciurile programate pe singura arenă de tenis a lumii cu o capacitate mai mare de 20.000 de locuri sunt precedate de un concert susţinut de un artist de top al lumii asortat cu un show de artificii. Numele artistei care va seta atmosfera acestei ediţii este cunoscut de aproximativ o lună: Shania Twain.

4313 afișări
Imaginea articolului US Open 2017: Simona Halep o va întâlni din nou pe Maria Şarapova. Care a fost reacţia Simonei şi când va vea loc marele meci

US Open 2017: Simona Halep o va întâlni din nou pe Maria Şarapova. Care a fost reacţia Simonei şi când va vea loc marele meci (Imagine: prosport.ro)

După tragerea la sorţi, organizatorii de la US Open au decis că meciul care merită să aibă toate reflectoarele aprinse şi să completeze un start exploziv, dat de Shania şi ale ei hituri "That don't impress me much" şi "Man! I Feel Like a Woman!" este şocul primului tur, dintre Simona Halep şi Maria Şarapova.

Show-ul pregătit de organizatori începe la ora locală 19:00, ceea ce pentru fanii tenisului din România înseamnă noaptea de luni - ora 02:00. După ce diva care făcea furori la finalul anilor '90, cu versuri şăgalnice, sexy şi jucăuşe în acelaşi timp, îşi va încheia momentul, Simona Halep şi Maria Şarapova vor da start unui meci al orgoliior imense, un meci aşteptat de întreaga planetă, conform ProSport.

"Super-Simo" a aflat la conferinţa de presă când joacă

Sâmbătă a fost ziua dedicată întâlnirii jucătorilor cu reprezentanţii mass-media. Simona Halep (2 WTA) a fost una dintre jucătoarele care a susţinut conferinţă de presă, iar românca a aflat chiar atunci când are programat primul meci.

Simona a fost rugată să vorbească despre cum va fi atmosfera şi cum crede că se va împărţi simpatia publicului în timpul partidei din primul tur împotriva Şarapovei. Aspectele de luat în calcul sunt multiple: mai întâi - Simona Halep vine după trei şanse ratate de a urca pe primul loc - un motiv în plus pentru ca fanii din tribună să treacă de partea sa, în semn de încurajare, mai ales că, din nou, constănţeanca are la îndemână acest obiectiv. În plus, comunitatea de români de pe continentul nord-american şi-a făcut simţită prezenţa în ultimii ani, încurajând-o mereu zgomotos pe Simona.

Apoi, se ridică semnul de întrebare în ceea ce priveşte reacţia faţă de Maria Şarapova. Ţara adoptivă a rusoaicei, încă de la vârste foarte fragede, este piaţa pe care brandul Mariei Şarapova a atins şi atinge cote maxime. "Queen Masha" este o sportivă construită pe tipare americane, o răsfăţată a Americii şi, implicit, a tribunelor. De aceea, este puţin probabil ca Maria Şarapova să aibă parte la New York de genul de primire glacială de care a avut parte Justin Gatlin la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, din pricina istoricului său "pătat" de scandaluri şi suspendări de dopaj. Puţin probabil ca fanii de pe Arthur Ashe să nu o aplaude sau, mai rău - să o fluiere pe Maria Şaapovar, dar nu imposibil de exclus.

"Opt jucătoare sunt aproape de numărul unu la acest turneu, deci nu sunt singura. Nu ştiu cum va reacţiona tribuna, cu cine va fi. Vom vedea luni. dar toată lumea a fost corectă faţă de mine aici, de fiecare dată, am jucat cu atmosferă foarte drăguţă. Deci, nu mă aştept la nimic rău, negativ. Mă aştept să fie o atmosferă frumoasă, ca la fiecare US Open. Şi vom vedea când vom juca. dacă va fi sesiune de seară, va fi şi mai bine", a explicat Simona. Din partea presei a venit imediat confirmarea - "va fi sesiune de seară", iar reacţia Simonei a fost haioasă: "Da? Sigur? OK!"

"You're still the one" - Simona sau Maria?

Halep - Şarapova VII este rejucarea finalei de la Roland Garros 2014, cea mai bună oportunitate pentru constănţeancă de a depăşi ceea ce destui au numit 'complexul Şarapova' - privind modul în care românca a pierdut două finale extrem de strânse la Roma şi French Open şi un start cu iz de finală pe care îl primeşte, în circumstanţe excepţionale, turneul de la US Open.

Cel de-al patrulea turneu de Mare Şlem al anului, cel care atacă cel mai clar canoanele şi regulile sportului alb - de la utilizarea tiebreak-ului inclusiv în setul decisiv, contrar celorlalte trei turnee de categorie similară şi până la ţinutele sportivilor promovate în complicitate perfectă cu marile firme producătoare de echipament sportiv, pune pe tapet o reprezentaţie demnă de sloganul atât de drag - "Let me entertain you" - din nou, contrastând puternic cu motto-ul sobru al Wimbledonului, care oferă ca inspiraţie versurile pline de tâlc ale lui Rudyard Kipling, din  poemul If. Un început pe care nici minţile agere ale Hollywood-ului nu l-ar fi putu regiza mai bine. 

Iar la final de partidă, fanii vor putea trage cu uşurinţă concluzia, cu ajutorul unei alte piese a Shaniei. Va fi "you're still the one" - constantă, în formă şi în cursa pentru numărul unu, Simona? Sau "you're still the one", Maria, bariera de netrecut pentru Simona, fata dulce şi bătăioasă a circuitului care ţine la degetul mic şi la o ţuguire de buze o lume întreagă?

20 de ani de la inaugurarea Arthur Ashe Stadium aniversează americanii în 2017. Tot 20 de ani se împlinec şi de la momentul în care Shania Twain, regina muzicii country-pop, lansa albumul “Come On Over” - cel mai vândut album country din istorie

Programul complet al românilor în primul tur la US Open: Simona Halep nu este singura româncă pe arenele principale

România are patru reprezentanţi în programul primei zile a US Open-ului - în care organizatorii au selectat jumătăţile inferioare de tablou, atât la simplu feminin, cât şi la masculin. Meciurile încep, pentru pasionaţii de tenis din România, luni după-amiază, de la ora 18:00 şi vor pătrunde adânc în noapte, până spre ora 07:00 (din pricina meciurilor programate în sesiunea de seară, pe nocturnă, pe Arthur Ashe Stadium).

Mihaela Buzărnescu (133 WTA) are o întâlnire cu istoria pe al treilea teren al complexului de la Flushing Meadows. La 29 de ani, "Miky" debutează pe tabloul principal într-un turneu de Mare Şlem şi va închide programul primei zile pe Grandstand, împotriva danezei Caroline Wozniacki (cap de serie 6). Partida va începe, cel mai probabil, la miezul nopţii - în România.

Marius Copil (88 ATP), singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, va disputa meciul al doilea pe Tereaul 17, împotriva francezului Jo Wilfred Tsonga, cap de serie 8 la New York - în jurul orei 19:30.

Irina Begu (57 WTA) dă start participării la ediţia 2017 a US Open-ului pe Terenul 14, împotriva Kozlovei (115 WTA), jucătoare venită din calificări, pe care a învins-o de două ori, cu 2-0, pe hard - în jurul orei 20:00 (ora României).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici