Vasile Avram cere ca urna de vot la alegerile pentru şefia FRF să fie transparentă

Candidatul la preşedinţia FRF, Vasile Avram, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va depune la sediul federaţiei o notificare prin care solicită ca fiecare participant la şefia forului să aibă câte un reprezentant în comisia de numărare a sufragiilor, iar urna de vot să fie transparentă.

80 afișări
Imaginea articolului Vasile Avram cere ca urna de vot la alegerile pentru şefia FRF să fie transparentă

Candidatul la preşedinţia FRF, Vasile Avram (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mâine (n.r. - vineri) voi depune o notificare la FRF prin care solicit adoptarea unor măsuri care să asigure securizarea procesului de alegeri. Pentru că actuala procedură este destul de ambiguă şi dă naştere la confuzii. Astfel, voi cere ca fiecare candidat să aibă câte un reprezentant în comisia de numărare sau să se aleagă unul pentru toţi", a spus Avram.

Totodată, Vasile Avram va solicita ca secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, să fie suspendat din funcţie până la alegeri, deoarece a fost anunţat că va face parte din echipa lui Gheorghe Popescu, în cazul în care fostul internaţional va câştiga alegerile. "Secretarul general să fie suspendat din funcţie, pentru că este şeful de campanie al lui Gică Popescu. Sperăm să cunoaştem numărul de buletine de vot editate, votarea să nu se facă în cabine de vot, ca să nu se fotografieze buletinele şi ele să fie trimise primarilor sau reprezentanţilor politici. De asemenea, urna să fie transparentă, ca să se vadă biletele când se deschide şi se numără voturile", a completat Avram.

Vasile Avram susţine că Gheorghe Popescu va fi doar "marioneta" altor persoane în cazul în care fostul internaţional va ieşi învingător la alegerile din 5 martie. "Le-am cerut votanţilor să nu voteze doar un nume, o fotografie cu un autograf, să nu voteze acea viziune care doreşte conservarea acestei stări, ci planul. A fi preşedinte nu se rezumă la a avea un nume. A fi preşedinte înseamnă să ai capacitatea de a implementa planurile, de a cunoaşte starea fotbalului. Fotbalul e de interes social şi nu se pot face experimente, e nevoie de experienţă. Nu e nevoie de un preşedinte care să dea bine pe sticlă, iar alţi păpuşari să tragă sforile din Casa Fotbalului sau din altă casă. Mă lupt cu reprezentanţii unui sistem învechit, cu oameni disperaţi că îşi pierd funcţia şi faciliăţile de care au nevoie. Sunt două viziuni: una pentru încremenirea acestui sistem cu clanuri, boşi, reprezentat de Gică Popescu, şi una a schimbării şi cunoaşterii fotbalului modern pe care eu o cunosc cel mai bine", a adăugat Avram.

Fostul arbitru a enumerat atuurile pe care le are în faţa principalului său contracandidat, Gheorghe Popescu: "Avram are experienţă profesională, organizatorică, managerială şi Gică Popescu nu are. Vasile Avram nu are în spate nicio academie de fotbal, nicio şcoală de fotbal, nicio grupare de impresari sau prieteni, eu sunt reprezentantul tuturor, Gică Popescu are în spate mulţi prieteni, o grupare de prieteni, pe care va trebui să o rezolve după. Vasile Avram e cunoscător al fotbalului românesc, al sistemului românesc şi vrea să-l schimbe, nu să-l conserve, aşa cum se doreşte. Vasile Avram va veni cu o structură de conducere simplă, operaţională şi modernă, nu stufoasă. Aţi văzut ce staf doreşte să aducă la FRF şi totodată menţinând acelaşi staf. FRF, să mă ierte Dumnezeu, e ca o vacă. Vaca are patru ţâţe, nu poate să aibă mai multe. La ora actuală, se vor forma două structuri de conducere, va avea doi preşedinţi, unul de onoare care va avea fişa postului pe organizare de evenimente, fonduri, gestionare şi administrare la Buftea şi Mogoşoaia şi un preşedinte care nu ştiu ce va face, un preşedinte care va răspunde la comenzile păpuşarilor. Nu mai spun câţi secretari generali vor fi, Cristian Bivolaru va fi secretar general, Bela Kassai va fi secretar general adjunct şi va mai fi unul cu atribuţii şi responsabilităţi legate de observatori şi arbitri."

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici