Verstappen a obţinut pole position-ul într-o sesiune dramatică, înaintea cursei de Sprint

Max Verstappen a obţinut pole position pentru Red Bull într-o sesiune de calificări plină de peripeţii pentru prima cursă de Sprint a sezonului, în cadrul Marelui Premiu de la Imola. Charles Leclerc de la Ferrari a ocupat locul 2, în timp ce Lando Norris a reuşit P3 pe grila de start pentru McLaren.

570 afișări
Imaginea articolului Verstappen a obţinut pole position-ul într-o sesiune dramatică, înaintea cursei de Sprint

După ce Leclerc a fost cel mai bun în primele antrenamente, ploaia s-a domolit cu mult înainte de sesiunea de calificări de vineri, iar plutonul a ieşit pe pneuri soft pentru Q1, în care a stabilit din nou cel mai bun timp, cu o jumătate de secundă în faţa lui Verstappen. În Q2 a existat o ameninţare mai mare de ploaie, Verstappen fiind primul pe tabela de cronometraj, înainte ca Sainz să iasă de pe circuit.

Apoi, norii s-au dezlănţuit şi pneurile intermediare au intrat în acţiune pentru Q3. Verstappen a stabilit primul timp de referinţă de 1m 27,999s - chiar în momentul în care Valtteri Bottas a greşit, aducând al patrulea steag roşu al după-amiezii, cu trei minute înainte de final.

La aproape opt zecimi de secundă distanţă, Leclerc a avut o ultimă şansă de a-i smulge pole-ul provizoriu campionului în exerciţiu, dar a rămas pe locul doi.

Norris a ocupat locul trei pentru McLaren, dar a alunecat în afara pistei în ultimele secunde ale Q3, în timp ce Kevin Magnussen a terminat pe locul patru pentru Haas, iar Fernando Alonso a completat top cinci pentru Alpine.

Pe locul şase s-a clasat coechipierul lui Norris, Daniel Ricciardo, în timp ce Sergio Perez a reuşit doar P7 pentru Red Bull, în faţa lui Bottas - care a fost al optulea înainte de a se accidenta cu Alfa Romeo. Vettel, care a reuşit să se claseze în Q3 cu Aston Martin-ul său, a ocupat P9, lăsându-l pe Sainz de la Ferrari pe un loc 10, după ce a abandonat în Q2.

Mercedes a ratat Q3, atât George Russell (P11), cât şi Lewis Hamilton (P13) fiind în zona de abandon, înainte ca ploaia să înceapă în Q2.

Mick Schumacher a despărţit Săgeţile de Argint pentru Haas în P12, în timp ce Zhou Guanyu a fost al 14-lea, deşi a fost P4 în Q1. Asta l-a lăsat pe Lance Stroll pe locul 15, pentru Aston Martin.

Nicholas Latifi a ratat Q2 în P18 pentru Williams, în spatele ambelor AlphaTauris - Yuki Tsunoda P16 şi Pierre Gasly P17 - într-un început mai puţin ideal.

Esteban Ocon a suferit o problemă la cutia de viteze şi a terminat pe locul 19, în timp ce Alex Albon a fost eliminat din Q1, când frâna sa spate-dreapta a luat foc şi a împrăştiat resturi pe pistă, ceea ce a dus Williams la un P20 provizoriu pe grila de start pentru Sprint.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici