Vicepreşedinte Comisia juridică din Senat: Dacă Iordănescu acceptă oferta FRF, e în incompatibilitate

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă Anghel Iordănescu va accepta postul de director tehnic al echipei naţionale de fotbal, atunci va intra în stare de incompatibilitate.

83 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte Comisia juridică din Senat: Dacă Iordănescu acceptă oferta FRF, e în incompatibilitate

Vicepreşedinte Comisia juridică din Senat: Dacă Iordănescu acceptă oferta FRF, e în incompatibilitate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că ar fi vorba despre o stare de incompatibilitate dacă domnul Iordănescu va accepta oferta FRF să devină director tehnic al echipei naţionale de fotbal. M-a întrebat şi i-am spus acelaşi lucru", a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban (PDL).

El a mai spus că membrii Comisiei juridice se vor pronunţa asupra cazului doar după numirea oficială a senatorului Anghel Iordănescu în funcţia de director tehnic al echipei naţionale de fotbal.

Anghel Iordănescu a fost ales ca senator în Circumscripţia electorală nr.25 Ilfov şi face parte din grupul parlamentar al UNPR.

Fostul selecţioner al echipei naţionale Anghel Iordănescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că încă analizează oferta primită din partea FRF, de a deveni director tehnic, urmând să se mai consulte cu Gheorghe Hagi, căruia federaţia i-a propus postul de antrenor al primei reprezentative.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că preşedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi preluarea funcţiilor de director tehnic respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale a României, aceştia urmând să dea un răspuns până la 13 iunie.

FRF a anunţat că principalul obiectiv va fi calificarea la Euro 2016. "Din punctul de vedere al performanţei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa A şi terminând cu cea de juniori Under 14", se arată în comunicatul publicat duminică pe site-ul www.frf.ro.

Antrenorul Răzvan Lucescu a renunţat la conducerea tehnică a echipei naţionale a României după victoria cu scorul de 3-0 obţinută, vineri, pe Stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, în faţa selecţionatei Bosniei-Herţegovina, într-o partidă din cadrul preliminariilor Euro 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici