Victoria în meciul cu România şi calificarea la CM, o obsesie pentru sârbi

Presa sârbă crede că victoria echipei naţionale a Serbiei în meciul de sâmbătă cu România şi calificarea la Cupa Mondială din 2010 au devenit deja o obsesie pentru sârbi, jurnaliştii din această ţară fiind convinşi de un succes al elevilor pregătiţi de Radomir Antici.

13 afișări
Imaginea articolului Victoria în meciul cu România şi calificarea la CM, o obsesie pentru sârbi

Victoria în meciul cu România şi calificarea la CM, o obsesie pentru sârbi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Victoria în meciul cu România şi calificarea la CM au devenit o obsesie. Toată lumea aşteaptă un triumf al jucătorilor lui Antici. De miercuri, Nikola Zigici se antrenează la intensitate maximă şi e apt de joc", a scris publicaţia Vecernje Novosti, care a titrat "Pas decisiv către Mondiale".

"Vulturii, gata să zboare în Africa", a titrat, vineri, cotidianul 24 Sata, anticipând confruntarea dintre Serbia şi România în preliminariile CM 2010, "vulturii" fiind porecla componenţilor naţionalei sârbe.

"Echipa Serbiei ţine strâns în propriile mâini soarta calificării, chiar şi în cazul unui rezultat nedorit cu România, totul se poate remedia în Lituania. Sâmbătă, reprezentativa Serbiei poate deveni a 12-a echipă care obţine pe Maracana calificarea la un turneu final al Cupei Mondiale", a notat 24 Sata.

Meciul se va disputa cu casa închisă, în tribune urmând să fie 48.406 spectatori.

Publicaţia Alo scrie că "atmosfera în tabăra Serbiei este fantastică": "A mai rămas puţin timp până la istoricul meci cu România".

"Mutu şi gheaţa au ajuns la Belgrad", a titrat Blic. "Accidentarea lui Mutu îngrijorează, dar medicul naţionalei României dă asigurări că acesta va juca. Unicul tratament la unghia la care a fost lovit este punga cu gheaţă", a scris ziarul din Belgrad.

Căpitanul Serbiei, Dejan Stankovici, este precaut când vine vorba de Mutu. "Trebuie să-i acordăm o atenţie specială, este un jucător care poate decide un meci. Îmi pare bine pentru el că a revenit după accidentări şi că şi-a rezolvat întrucâtva celelalte probleme, dar pe teren vom încerca să-l neutralizăm", a spus el pentru Blic.

Cotidianul Danas a precizat că "România nu mai are şanse de calificare, dar va juca împotriva Serbiei şi Insulelor Feroe pentru prestigiu şi pentru a crea o atmosferă bună la lot în vederea următoarelor acţiuni".

Partida Serbia - România, din grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, se va disputa sâmbătă, la Belgrad, de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici