Violaplanet: Mutu a fost anonim până la marcarea golului care a adus trei puncte Fiorentinei (Video)

Atacantul român Adrian Mutu a fost foarte puţin prezent în jocul echipei AC Fiorentina în partida de duminică, din Serie A, cu AC Siena, scor 1-0, până la marcarea golului din minutul 72 care a adus cele trei puncte pentru echipa din Florenţa, informează presa din Italia.

12 afișări
Imaginea articolului Violaplanet: Mutu a fost anonim până la marcarea golului care a adus trei puncte Fiorentinei (Video)

Violaplanet: Mutu a fost anonim până la marcarea golului care a adus trei puncte Fiorentinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mutu a făcut o partidă anonimă până în momentul în care a marcat golul care a adus celei trei puncte Fiorentinei", notează violaplanet.com.

Sursa citată l-a notat pe atacantul român cu nota 6 pentru prestaţia din acest joc, aceaşi notă acordată şi jucătorilor Frey, Gamberini, Vargas, Jorgensen şi Kuzmanovici.

Agenţia Datasport a notat că jucătorilor decisivi le este suficient un singur moment de "sclipire" pentru a decide soarta unui joc, acest lucru făcându-l Mutu pentru formaţia din Florenţa la meciul cu Siena: "Campionilor le este suficinet un moment de sclipire pentru a schimba soarta unei întâlniri, iar Mutu a demonstrat că face parte din această categorie".

Datasport i-a acordat jucătorului român nota 6 ca o medie pentru jocul modest al internaţionalui român din primele 70 de minute şi golul care menţine Fiorentina în lupta pentru locul patru în clasamentul din Serie A.

Aceeaşi notă a primit Mutu pentru prestaţia din partida cu Siena şi din parte site-urilor calciotoscano.it şi fiorentina.it, care consideră că jucătorului român a reuşit să aducă victoria pentru Fiorentina, după un joc mai degrabă modest al trupei antrenate de Cesare Prandelli. "Mutu a marcat golul de trei puncte, cel care a fost suficient pentru o echipă a Fiorentinei destul de gri", specifică calciotoscano.it.

"Mai mult de o oră de joc, mulţi s-au întrebat dacă joacă şi Mutu. Totuşi, când te aşteptai mai puţin Mutu şi-a pus amprenta pe victoria Fiorentinei cu un gol foarte frumos, unica sclipire într-o zi gri", notează fiorentinanews.com.

Site-ul firenzeviola.it consideră că Mutu a făcut o partidă de nota 5,5, din cauza faptului că a fost destul de absent în joc în ciuda golului marcat în minutul 72: "A fost evident că n-a fost destul de clar în acest meci. Atunci când greşea o minge îşi cerea scuze, dar pare că nu a fost concentrat la acest joc. În final totuşi marchează un gol care are o valoare inestimabilă pentru Fiorentina".

Potrivit violanews.com, prin reuşita din meciul cu Siena, Mutu a ajuns pe locul al şaptelea în clasamentul marcatorilor din Serie A pentru echipa Fiorentina, cu 46 de goluri, fiind devansat de Batistuta (151 goluri), Hamrin (150), Montuori (72), Galassi (63), Antognoni (61), Virgili (55) şi Toni (47). De asemenea, internaţionalul român se află pe poziţia a 12-a în ierahia marcatorilor all-time pentru formaţia din Florenţa, cu 54 de goluri marcate.

În clasamentul golgheterilor din această ediţie din campionatul italian, Mutu se află pe locul 5, cu 13 reuşite, în faţa sa aflându-se jucătorii Di Vaio şi Ibrahimovici (ambii 19 goluri), Milito (16), Gilardino (15) şi Pato (14).

Atacantul Adrian Mutu a marcat golul victoriei în partida pe care echipa AC Fiorentina a câştigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), în faţa formaţiei AC Siena, în etapa a XXIX-a a campionatului Italiei. Mutu, care a fost integralist, a marcat în minutul 72.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici