Violenţe în Bosnia după meciul Croaţia - Spania, de la Euro-2012

Doi poliţişti au fost răniţi şi şapte persoane au fost arestate în violenţele ce au avut loc, luni seară, la Mostar, după înfrângerea înregistrată de echipa Croaţiei în faţa naţionalei Spaniei, scor 0-1, la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, informează presa din Bosnia.

167 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Bosnia după meciul Croaţia - Spania, de la Euro-2012

Violenţe în Bosnia după meciul Croaţia - Spania, de la Euro-2012

Conform agenţiei FENA, violenţele au izbucnit în momentul în care aproximativ 200 de tineri, majoritatea purtând culorile Croaţiei, au fost împiedicaţi de poliţişti să treacă în partea musulmană a oraşului Mostar. Huliganii au aruncat cu pietre către poliţişti, aceştia reacţionând cu gaze lacrimogene, pentru a dispersa mulţimea. Şapte persoane au fost arestate, o maşină a poliţiei a fost avariată şi mai multe containere au fost incendiate.

La 17 ani de la sfârşitul războiului intercomunitar din Bosnia (1992-1995), Mostar, oraş care a fost teatrul conflictului dintre croaţi şi musulmanii bosniaci timp de 11 luni, rămâne divizat între cele două comunităţi.

Echipa naţională a Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins, luni, la Gdansk, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Croaţiei, în ultima etapă a grupei C a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici