Viteză în coastă: luptă incredibilă la Braşov. Mihai Leu a ratat titlul de campion la 0,095 de secunde

Peste 10.000 de spectatatori au fost prezenţi în weekend, la Braşov, la etapa finală a sezonului de Masters la Viteză în Coastă, care a stabilit şi campionii din 2023 la cele două categorii ale competiţiei.

1119 afișări
Imaginea articolului Viteză în coastă: luptă incredibilă la Braşov. Mihai Leu a ratat titlul de campion la 0,095 de secunde

Viteză în coastă: luptă incredibilă la Braşov. Mihai Leu a ratat titlul de campion la 0,095 de secunde

Trofeul Audi Braşov are şi un nou record de timp al actualului traseu de concurs, francezul Geoffrey Schatz, unul dintre cel mai bine cotaţi piloţi din Europa, reuşind să ajungă la finiş în 1:59,596. Se întâmpla chiar în prima manşă de concurs de duminică. După cele două urcări oficiale, Schatz a adunat un timp total de 03:59,695.

Cu al doilea timp total al etapei, la 6,1 secunde în urma conaţionalului său, Jerome France a devenit noul campion al Categoriei II, cea dedicată monoposturilor şi prototipurilor. France are ocazia să devină în acest sezon şi campion la Super Rally, etapa finală fiind programată pe 4 noiembrie la Bucureşti. Podiumul de la Poiana Braşov a fost completat de Octavian Ciovică, la peste 10 secunde de Schatz. Podiumul final al sezonului 2023 este format astfel din France, Ciovică şi Costel Căşuneanu.

De departe cea mai intensă luptă în finala de la Braşov a fost cea de la Categoria I dintre Alexandru Piţigoi şi Mihai Leu, cu Călin Făgădar în rol de “arbitru”. Pentru a deveni campion, Leu era obligat să câştige Trofeul Audi Braşov.

După o primă manşă de concurs în care Făgădar a fost cel mai rapid, cu 2:09,096, urmat de Leu (2:09,285) şi Piţigoi (2:09,380), duelul a devenit unul incredibil în manşa decisivă. Practic, până atunci, diferenţa dintre cei trei era de mai puţin de 3 zecimi de secundă. A fost momentul în care Piţigoi a recuperat, a câştigat cursa şi a devenit campion. La o diferenţă de doar 0,095 de secunde în faţa lui Leu, care a încheiat al doilea, atât la Braşov, cât şi în clasamentul final. Făgădar a încheiat pe 3 etapa, în vreme ce Dominic Marcu a venit al treilea în clasamentul final al sezonului.

Un total de 52 de piloţi au luat startul la etapa de la Braşov, care a adus şi un record de audienţă pentru acest sezon de Mastes organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici