FOTO Vizită-surpriză în cantonamentul naţionalei României de fotbal a nevăzătorilor

  • Florinel Coman şi Florin Tănase şi-au rupt din timpul lor şi au dat o fugă la Buftea, pentru a încuraja naţionala de fotbal a nevăzătorilor.
  • Vedetele de la FCSB le-au adus cadouri elevilor pregătiţi de Sorin Lăpădatu: o minge şi un tricou.
  • Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013.
352 afișări
Imaginea articolului FOTO Vizită-surpriză în cantonamentul naţionalei României de fotbal a nevăzătorilor

Vizită-surpriză în cantonamentul naţionalei României de fotbal a nevăzătorilor

FCSB pregăteşte returul cu Şahtior Karagandy (Kazahstan), de joi, ora 16.00, din Armenia, contând pentru turul doi preliminar al Conference League (1-0 în tur pentru bucureşteni), dar vedetele echipei au avut timp, înaintea plecării spre Erevan, pentru un gest frumos.

Atacanţii Florinel Coman şi Florin Tănase, golgheterul ultimul sezon din Liga 1, au mers în cantonamentul de la Buftea al naţionalei nevăzătorilor şi le-au dăruit fotbaliştilor un tricou cu semnăturile jucătorilor de la FCSB şi o minge de fotbal.

Naţionala României de fotbal a nevăzătorilor pregăteşte Euro 2020.

„Echipa naţională de fotbal a nevăzătorilor a avut parte de o vizită surpriză!!! Atacanţii echipei FCSB, Florinel Coman şi Florin Tănase au venit să susţină şi să ureze succes echipei noastre în campania de calificare la EURO 2022. Şi nu au venit cu mâna goală ... un tricou şi o minge cu autografele tuturor jucătorilor de la FCSB! Mulţumim şi succes FCSB-ului in lupta pentru calificare!”, scrie, pe contul său de Facebook, antrenorul naţionalei nevăzătorilor, Sorin Lăpădatu.

Antrenorul Sorin Lăpădatu a povestit, într-un interviu: „Categoriile pentru nevăzători sunt B1, B2 şi B3. La B1 sunt singurii nevăzători recunoscuţi ca paralimpici, la B2 nu eşti nici orb, dar nici nu vezi bine, iar la B3 sunt cei care poartă ochelari de vedere. Competiţia noastră este de nivel B1. Înainte de fiecare competiţie, jucătorii sunt urcaţi în microbuz şi duşi pentru controlul la ochi, să se stabilească faptul că se încadrează la B1. Fiecare competiţie beneficiază de 2-4 medici oftalmologi. Se joacă 5 la 5, pe teren de minifotbal, 40X20 de metri. Regulile sunt cele de la fotbal în sală. Nu există aut, în afara celui de poartă. Ca să nu se piardă mingea, terenul este înconjurat cu panouri. Se poate juca şi cu manta, ca la hochei”. În România, nu există echipe de club la acest nivel, iar selecţia este anevoioasă şi se bazează pe ajutorul filialelor din ţară ale Asociaţiei Nevăzătorilor.

La fotbalul jucat de nevăzători, mingea este mică şi grea, de fotbal în sală, şi are inserţii pe interior. Şase cubuleţe pline cu biluţe metalice, adevăraţi clopoţei mişcători produc zgomotul de care nevăzătorii se agaţă pentru a controla balonul. Mingile sunt produse în Pakistan şi costă 10 euro bucata.

Deşi controlul oftalmologic nu lasă loc interpretărilor, jucătorii sunt obligaţi ca, pe durata partidelor oficiale, să poarte ochelari din cauciuc, pentru a împiedica bănuiala că “nu există nici un rest de vedere”, după cum se exprimă selecţionerul României. Accidentarea portarului în urma duelurilor pentru minge atrage automat cartonaş galben pentru nevăzător, deşi jucătorul dintre buturi este singurul care vede!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici