Wimbledon 2019 | Mats Wilander şi Barbara Schett au analizat meciul Simona Halep-Mihaela Buzărnescu

Simona Halep (7 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (53 WTA) se vor întâlni miercuri, la o oră ce va fi anunţată ulterior, în ceea ce va reprezenta un duel 100% românesc în turul al doilea de la Wimbledon 2019. Experţii Eurosport Mats Wilander şi Barbara Schett au analizat, luni, partida dintre cele două.

657 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019 | Mats Wilander şi Barbara Schett au analizat meciul Simona Halep-Mihaela Buzărnescu

Wimbledon 2019 | Mats Wilander şi Barbara Schett au analizat meciul Simona Halep-Mihaela Buzărnescu

Mats Wilander (55 de ani), fost lider mondial şi câştigător a şapte turnee de Mare Şlem, spune că Mihaela Buzărnescu are o şansă bună de a produce surpriza, având în vedere suprafaţa de joc şi accidentarea uşoară suferită de Simona Halep în meciul din tur, câştigat contra bielorusei Aliaksandra Sasnovich, scor 6-4, 7-5.

"Dacă ar fi să spui că Mihaela o poate învinge pe Simona, atunci aici, la Wimbledon, s-ar întâmpla, mai ales că Halep a avut câteva momente dificile cu glezna stângă. Am putea spune că presiunea este pe Simona Halep, iar ea se poate reduce în funcţie de cât de apropiate sunt cele două. Dacă sunt foarte bune prietene, atunci presiunea va fi una foarte mare şi cea mai bună va învinge.

Dacă nu sunt prietene apropiate, atunci presiunea va fi pe Simona. Le vom vedea pe Simona, cea mai de succes tenismenă a României, şi Buzărnescu, care a avut parte de o carieră grea, dar care este o stângace periculoasă, care loveşte mingea puternic. Eu cred că totul se va reduce la bătălia psihologică dintre ele", a spus Mats Wilander, potrivit Eurosport.

De asemenea, Barbara Schett, fost număr şapte mondial, a vorbit despre Simona Halep. Fosta tenismenă crede că sportiva constănţeană a dat semnale bune după victoria din primul tur, iar în cazul în care îşi va menţine evoluţiile, are şanse bune de a atinge fazele superioare de la Wimbledon. Schett o vede favorită pe Halep, însă aşteaptă o replică solidă din partea lui Buzărnescu.

"Este mereu dificil când două jucătoare din aceeaşi ţară se întâlnesc. Simona a avut un adversar dificil în primul tur, pe Sasnovich, cea care a învins-o pe Kvitova anul trecut la Wimbledon, deci o jucătoare bună pe iarbă. S-a descurcat foarte bine şi a arătat spirit de luptă. A obţinut victoria şi asta a contat cel mai mult. A existat un moment de panică atunci când a alunecat la finalul primului set forţându-şi glezna, deci va fi interesant să vedem cum va reveni după asta. Iarba de la Wimbledon este în prezent foarte diferită şi i se potriveşte stilului său. Dacă este sănătoasă, are o atitudine pozitivă şi se va mişca bine, atunci poate avansa mult în turneu. E un drum lung, dar e bine că a pornit cu dreptul.

În runda următoare nu îi va fi uşor împotriva compatrioatei. Simona este favorită, trebuie să câştige, dar va fi un meci diferit. Se cunosc foarte bine, s-au antrenat mult timp, chiar dacă nu s-au întâlnit prea des în meciuri. E o şansă bună pentru Buzărnescu pentru că nu are nimic de pierdut", a spus şi Barbara Schett.

În primul tur de la Wimbledon, Halep a trecut de bielorusa Aliaksandra Sasnovich (36 WTA), scor 6-4, 7-5, după cinci game-uri realizate consecutiv în setul secund, în timp ce Buzărnescu s-a impus şi ea în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, contra americancei Jessica Pegula (72 WTA).

Simona Halep (7 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (53 WTA) se vor întâlni miercuri, la o oră ce va fi anunţată ulterior, în ceea ce va reprezenta un duel 100% românesc în turul al doilea de la Wimbledon 2019. Singura confruntare dintre cele două a avut loc în 2008, însă în circuitul ITF. Halep a câştigat duelul de la turneul Monteroni D’Arbia, disputat pe zgură, în Italia, cu un scor categoric: 6-3, 6-0. Cele două aveau la acel moment 16, respectiv 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici