World Record Academy a oficializat recordul mondial al lui Carol-Eduard Novak

  • World Record Academy a anunţat luni că Eduard Novak a stabilit un record mondial.
  • Novak este primul ministru al sportului care a câştigat o medalie paralimpică.
2321 afișări
Imaginea articolului World Record Academy a oficializat recordul mondial al lui Carol-Eduard Novak

World Record Academy a oficializat recordul mondial al lui Carol-Eduard Novak

În cadrul Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, ciclistul român de şosea şi de pistă, Carol-Eduard Novak, care este şi ministrul sportului din România, a câştigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000m masculin, stabilind astfel recordul mondial de a fi primul ministru al sportului din lume care câştigă o medalie paralimpică, potrivit World Record Academy.

La aflarea veştii, Eduard Novak a comentat pe pagina sa de facebook: „Le mulţumesc celor de la World Record Academy pentru recunoaştere şi mă bucur că, prin participarea mea, am atins şi un alt obiectiv, la fel de important ca cel personal, un obiectiv din cadrul Strategiei Naţionale pentru Sport. Mi-am dorit să aduc notorietate României, cu scopul de a investi acest capital de expunere şi vizibilitate în folosul sportului românesc, mai ales al celui paralimpic. Pentru a reuşi implementarea cu succes a Strategiei Naţionale pentru Sport, cu impact cât mai puternic inclusiv la nivel internaţional, avem nevoie şi de notorietate.”

Eduard Novak, a câştigat medalia de argint la ciclism pe pistă, proba de urmărire individuală C4 4000m masculin, la 27 august, pe velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

"Ministrul este cel mai titrat sportiv cu dizabilităţi din România, acesta obţinând deja un aur şi un argint la Londra 2012. Prima sa medalie olimpică a fost obţinută la Beijing 2008, tot de argint. În total sunt deja patru. De asemenea, a fost de cinci ori campion mondial şi de trei ori campion european", relatează site-ul oficial worldrecordacademy.org.

Ciclistul paralimpic român Eduard Novak a declarat, la întoarcerea de la Jocurile Paralimpice din 2020 de la Tokyo (Japonia), că îi dedică medalia de argint lui Ivan Patzaichin, multiplu medaliat olimpic la canotaj, decedat la 71 de ani.

Pentru reuşitele sale, Eduard Novak a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv de către preşedintele României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici