Zece suporteri dinamovişti, urmăriţi penal în urma incidentelor de la meciul cu Universitatea Cluj

Jandarmeria a întocmit dosare penale unui număr de zece suporteri dinamovişti în urma altercaţiilor apărute între două grupuri din cadrul galeriei în timpul partidei Dinamo - Universitatea Cluj, disputată marţi, în cadrul etapei a XXIX-a a Ligii I.

146 afișări
Imaginea articolului Zece suporteri dinamovişti, urmăriţi penal în urma incidentelor de la meciul cu Universitatea Cluj

Zece suporteri dinamovişti, urmăriţi penal în urma incidentelor de la meciul cu Universitatea Cluj

"În urma analizării imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere video al stadionului, au fost identificaţi mai mulţi suporteri, împotriva lor fiind luate măsurile prevăzute de lege, după cum urmează:

- unui număr de nouă persoane le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru participarea la încăierare în incinta arenei sportive, faptă prevăzută de art. 43, ind. 2 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de un an de zile;

- unei persoane i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru nerespectarea interdicţiei accesului la competiţiile sau jocurile sportive, faptă prevăzută de art. 31, ind. 2 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, precum şi măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de un an de zile", se menţionează într-un comunicat al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti.

De asemenea, Jandarmeria a aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2.580 de lei după cum urmează: 1 sancţiune pentru încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces; 1 sancţiune pentru aruncarea asupra celorlalţi spectatori cu obiecte şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de un an de zile; 4 sancţiuni pentru participarea efectivă la scandal în incinta arenei sportive şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de un an de zile.

Înainte de începerea partidei Dinamo - Universitatea Cluj, în peluza "Cătălin Hâldan" s-a produs o altercaţie între două grupuri de suporterii ai echipei Dinamo, iar jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului.

După separarea celor două grupuri, aproximativ 70 suporteri au fost evacuaţi din stadion aceştia fiind verificaţi şi legitimaţi în spatele peluzei în vederea luării măsurilor legale.

Patru persoane din rândul suporterilor s-au prezentat la ambulanţa din zona peluzei cu multiple leziuni, fiind ulterior transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru investigaţii medicale de urgenţă.

În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea şi a celorlalţi suporteri care au participat la încăierare. Peste 200 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul partidei.

Formaţia Dinamo a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), partida disputată miercuri seară, pe teren propriu, cu echipa Universitatea Cluj, în etapa a XXIX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici