Zotta: Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină

Directorul general Constantin Zotta a declarat, sâmbătă dimineaţă, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a FRF şi va cere daune importante, după ce oficialii federali au hotărât să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul din 20 martie.

52 afișări
Imaginea articolului Zotta: Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină

Zotta: Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplină

"Sunt total nemulţumit de această decizie pe care o vom ataca prin apel. Este o mare nedreptate şi din păcate creează un precedent extrem de grav în fotbalul românesc. Vom merge mai departe şi vom ajunge să cerem daune importante, iar daunele sunt în conformitate cu statutul FRF", a declarat Zotta pentru MEDIAFAX.

Miercuri, înainte de prima şedinţă a Comisiei de Disciplină a FRF, avocatul clubului Rapid, Gheorghe Florea, declarase că gruparea giuleşteană este dispusă să îi dea în judecată pe membrii Comisiei şi să ceară despăgubiri de 20 de milioane de euro dacă aceştia încalcă legea şi regulamentele.

Pe de altă parte, Constantin Zotta s-a declarat dezamăgit de atitudinea arbitrului Alexandru Deaconu la audierile Comisiei de Disciplină. "Sun total dezamăgit de atitudinea arbitrului Alexandru Deaconu, de la şedinţa Comisiei de Disciplină. În primul rând pentru că înaintea începerii şedinţei, când toată lumea era concentrată şi conştienţă de importanţa cazului care era judecat, domnul Deaconu râdea cu gura până la urechi pe holurile ligii, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Apoi, la audieri, când personal l-am întrebat în faţa membrilor comisiei în baza cărui articol a decis oprirea definitivă a meciului, el a răspuns uitându-se către preşedintele Comisiei: «Domnule preşedinte, nu răspund la această întrebare», iar ceea ce spun acum este consemnat în procesul verbal al şedinţei", a adăugat Zotta.

Zotta consideră că antepronunţările dinaintea şedinţei Comisiei de Disciplină au influenţat decizia membrilor federali. "Este într-adevăr o decizie a Comisiei de Disciplină, dar campania mediatică purtată în aceste zile şi aceste antepronunţări ale oamenilor cu funcţie în fotbal, cu siguranţă nu au fost trecute cu vederea de membrii Comisiei. Şi chiar şi fără voia lor, aceste antepronunţări au avut o influenţă mare în decizia finală", a spus Zotta.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri noapte, după o şedinţă de aproape nouă ore, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună. Sancţiunea a fost dictată în baza articolului 83.2, raportat la art. 34 din Regulamentul disciplinar al FRF, iar FC Rapid a fost amendat şi cu o penalitate de 3.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici